Τρίτη
16
Αύγουστος
TOP

2.430 εργαζομένους ζητούν 706 επιχειρήσεις σε τουρισμό και επισιτισμό

Τουλάχιστον 706 επιχειρήσεις ζητούν 2.430 εργαζομένους σε τουρισμό και επισιτισμό, μέσω της ειδικής πλατφόρμας με τις ανοικτές θέσεις εργασίας στους συγκεκριμένους κλάδους, που δημιούργησε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – τ. ΟΑΕΔ).

Πρόκειται για την πλατφόρμα που έρχεται σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που ανέλαβαν τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Τουρισμού, προκειμένου οι άνεργοι συναφών ειδικοτήτων να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τις ευκαιρίες πρόσληψης που προσφέρονται σε ξενοδοχεία και καταστήματα εστίασης σε όλη τη χώρα. Η σχετική λίστα με τις τουριστικές επιχειρήσεις που ζητούν προσωπικό φιλοξενείται στην ιστοσελίδα: www.oaed.gr/psakhno-ghiathesi-erghasias και περιλαμβάνει ειδικότητες όπως, κατά κύριο λόγο, μάγειρες, σερβιτόρους και καμαριέρες.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις έχουν αναρτήσει την αγγελία τους στην ΔΥΠΑ-ΟΑΕΔ, περιγράφοντας το προφίλ του εργαζομένου που αναζητούν, την ειδικότητά του αλλά και τα προσόντα που επιθυμούν να έχουν, τις δυνατότητες κατάρτισης που πιθανόν να προσφέρουν και βέβαια το είδος της σύμβασης εργασίας που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν. Αναγράφουν, επίσης, το αν για παράδειγμα προσφέρουν στον εργαζόμενο διαμονή ή αν στο πακέτο της συμφωνίας είναι η σίτιση στον χώρο εργασίας, κ.λπ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγη: kathimerini.gr