Παρασκευή
3
Μάιος
TOP

Αρκετό χρόνο συμμετοχής και εμπειρίες για τους νεαρούς πολίστες του ΝΟΚ στην πρεμιέρα της Α2 Ανδρών πόλο

Πρεμιέρα αγωνιστικών υποχρεώσεων για την ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας “Ο Ποσειδών” στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας στην Πάτρα. Η καλαματιανή ομάδα συμμετείχε στον 4ο όμιλο και αντιμετώπισε διαδοχικά τους ΝΕ Πατρών, ΝΟ Πατρών και ΑΟΝΣ Μίλων αποκομμίζοντας μια ισοπαλία και δυο ήττες και αρκετό χρόνο συμμετοχής για τους νεαρούς πολίστες του συλλόγου.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας που είχε κερδίσει την άνοδό του στην Α2 την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στο πρωτάθλημα της Α2 αλλά λόγω των μέτρων που πάρθηκαν κατά της πανδημίας το πρωτάθλημα για την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 διακόπηκε και τώρα οι ομάδες επιστρέφουν στην δράση μετά από απραξία πολλών μηνών. Για την εφετινή αγωνιστική περίοδο 2020-2021 το πρωτάθλημα διεξάγεται κάτω από διαφορετικές συνθήκες και όχι με έδρες όπως ίσχυε. Μετά την Α’ Φάση που έγινε 5-6/6 θα ακολουθήσει η Β’ Φάση με τα σωματεία να χωρίζονται σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων.

Η Β’ Φάση των αγώνων θα διεξχαθεί το τριήμερο 2 με 4 Ιουλίου και οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο, σύνολο οκτώ (8) ομάδες θα συμμετέχουν στην Γ’ φάση από τις 16 με 19 Ιουλίου χωρισμένοι σε δύο ομίλους των τεσσάρων. Για την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021 στην Α1 θα ανέβουν οι δύο πρώτες ομάδες ενώ λόγω των ειδικών συνθηκών όπως και στο πρωτάθλημα της Α1, έτσι και στην Α2 δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Η παρουσία της ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στην Α’ Φάση υπήρξε ιδιαιτέρως ικανοποιητική αφού οι επαγγελματικές υποχρεώσεις βασικών παικτών δεν επέτρεψαν να αγωνιστούν στην Πάτρα, αλλά δόθηκε η ευκαιρία να πάρουν αρκετό χρόνο συμμετοχής παιδιά από τα τμήματα υποδομής του ομίλου οι οποίοι άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις. Την ομάδα στην Πάτρα συνόδευσαν ο προπονητής Μπακολιάς Στάθης και η Έφορος Εξηνταβελώνη Λυδία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων του ΝΟΚ έχουν ως εξής:

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ – ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ”   11 -9

8λεπτα:(1 – 0, 2 – 2, 3 – 3, 5 – 4)

Αποβολές: 9 υπέρ και 9 κατά

Πέναλτι: 2 κερδισμένα για το ΝΟΚ και 2 για την ΝΕΠ

Σκόρερ: από τρία τέρματα πέτυχαν οι Παναγιώταρος και Καρπέτας και από ένα Θεοδωρακόπουλος, Ναζίρης και Αγγελής.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά δυνατό με την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας να έχει πολύ άσχημα ποσοστά στον παίκτη παραπάνω (2 στα 9), σε αντίθεση με την αντίπαλη ομάδα που εκμεταλλεύτηκε σε μεγαλύτερο ποσοστό το πλεονέκτημα που είχε. Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με τρία τέρματα κατάφερε να μειώσει στο γκολ στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στην τέταρτη περίοδο η ομάδα μας δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που είχε για να κερδίσει το παιχνίδι.

Σύνθεση: Παπασταθόπουλος Γιάννης, Θεοδωρακόπουλος Στέλιος, Αντωνόπουλος Θανάσης, Κουτουβάκης Νίκος, Κουτσιαλής Αριστοτέλης, Ναζίρης Ραφαήλ, Διαμαντόπουλος Διαμαντής, Τραγγανίδας Βασίλης, Παναγιώταρος Νίκος, Καρπέτας Κώστας, Γιαννουλάτος Ηλίας, Αγγελής Κώστας, Μακρής Μιχάλης, Σούμπλης Μιχάλης, Δημόπουλος Θάνος

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ”  18 – 6

Απέναντι στην πολύ δυνατή ομάδα του ΝΟΠ η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας πάλεψε όσο μπορούσε το παιχνίδι, οι δυνατότητες της αντίπαλης ομάδας που λογικά θα διεκδικήσει και την άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία δεν άφησαν περιθώρια στην τοπική μας ομάδα να διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

8λεπτα: 5 – 2, 3 – 1, 5 – 1, 5 – 2

Αποβολές: 5 αποβολές υπέρ, 5 κατά και από δύο πέναλτι κερδισμένα για κάθε ομάδα.

Σκόρερ: από δύο τέρματα οι Θεοδωρακόπουλος και Παναγιώταρος και από ένα τέρμα οι Διαμαντόπουλος και Δημόπουλος.

Σύνθεση: Μακρής Μιχάλης, Θεοδωρακόπουλος Στέλιος, Αντωνόπουλος Θανάσης, Κουτουβάκης Νίκος, Κουτσιαλής Αριστοτέλης, Ναζίρης Ραφαήλ, Διαμαντόπουλος Διαμαντής, Τραγγανίδας Βασίλης, Παναγιώταρος Νίκος, Καρπέτας Κώστας, Γιαννουλάτος Ηλίας, Χριστόφορος Παναγιώτης, Παπασταθόπουλος Γιάννης, Σούμπλης Μιχάλης, Δημόπουλος Θάνος

ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ” – ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ   10 – 10

8λεπτα: 2 – 3, 2 – 2, 5 – 2, 1 – 3

Παιχνίδι για γερά νεύρα το ματς με τον Μίλωνα. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης προηγήθηκε 2-3 στην πρώτη περίοδο και 4-5 στην δεύτερη με τον ΝΟΚ να βελτιώνει την άμυνά του και να παίρνει προβάδισμα 9-7 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στην τελευταία περίοδο η ομάδα του Μίλωνα πέτυχε ένα σερί 3-0 παίρνοντας το προβάδισμα αλλά οι παίκτες του ΝΟΚ κυνηγώντας το παιχνίδι μέχρι το τέλος κατάφεραν εννιά δευτερόλεπτα πριν την λήξη να ισοφαρίσουν με γκολ του Παναγιώταρου.

Αποβολές:5 υπέρ και 3 κατά και τρία πέναλτι κερδισμένα για τον Μίλωνα

Σκόρερ: Καρπέτας τρία τέρματα, Δημόπουλος και Παναγιώταρος από δύο τέρματα και Θεοδωρακόπουλος, Κουτουβάκης, Κουτσιαλής, από ένα τέρμα.

Στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΝΟΚ αγωνίστηκαν οι: Παπασταθόπουλος Γιάννης, Θεοδωρακόπουλος Στέλιος, Χριστόφορος Παναγιώτης, Κουτουβάκης Νίκος, Κουτσιαλής Αριστοτέλης, Ναζίρης Ραφαήλ, Διαμαντόπουλος Διαμαντής, Περδικέας Παναγιώτης, Παναγιώταρος Νίκος, Καρπέτας Κώστας, Γιαννουλάτος Ηλίας, Αγγελής Κώστας, Μακρής Μιχάλης, Ρούσσης Παναγιώτης, Δημόπουλος Θάνος).

Συνεχίζονται οι προπονήσεις των τμημάτων υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Η επανεκκίνηση της λειτουργίας των ακαδημιών του ομίλου και η συμμετοχή των παιδιών στις προπονήσεις είναι ελπιδοφόρα με την επιστροφή τόσο παλαιότερων όσο και νέων παιδιών να προπονούνται καθημερινά στο δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης μας υπό την καθοδήγηση έμπειρων και καταξιωμένων προπονητών με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Οι ακαδημίες του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας συμμετέχουν ανελλιπώς στα επίσημα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ) ενώ παράλληλα προγραμματίζεται και η συμμετοχή σε φιλικές διοργανώσεις.

Η ομάδα των Παίδων έκανε την έναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων για το τμήμα υδατοσφαίρισης συμμετέχοντας στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος που διοργανώθηκε στις 21 -23/5 στην Πάτρα με αντιπάλους το ΝΟ Πατρών, ΝΕ Πατρών, ΝΑΟ Κέρκυρας, ΝΟ Ναυπλίου και ΝΟ Αργοστολίου. Τα αποτελέσματα της καλαματιανής ομάδας ήταν τα εξής: ΝΟΚ – ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 19-9, ΝΟΚ – ΝΕΠ 24-7, ΝΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ – ΝΟΚ  2-24, ΝΟΚ – ΝΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 10-15, ΝΟΠ – ΝΟΚ 22-5

Στην αποστολή του ΝΟΚ στην Πάτρα όπου αγωνίστηκε με αρκετές ελλείψεις παιδιών συμμετείχαν οι: Γιάνναρης Γιώργος, Σπαράγγης Κώστας, Γκουργκενίτζε Γιώργος, Χονδρός Παναγιώτης, Φραγκούλης Στάθης, Τσακαλάκος Άγγελος, Τσίρτσης Μάριος, Μέγγος Γιώργος, Περδικέας Παναγιώτης, Ζησιμόπουλος Γιάννης. Την ομάδα στην Πάτρα συνόδευσαν ο προπονητής Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέττο και η έφορος Εξηνταβελώνη Λυδία.