Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

«Μαγνήτης» οι ελληνικές θάλασσες για τα mega yachts: Πόσα πλέουν αυτή τη στιγμή

Ο πιο ανερχόμενος προορισμός για τους rich and famous είναι για φέτος το καλοκαίρι η Ελλάδα, τουλάχιστον εάν κρίνει κανείς από τον αριθμό των super yachts που κυκλοφορούν αυτή την εποχή στις ελληνικές θάλασσες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, οι πλούσιοι του πλανήτη αναζητούν καταφύγιο από τον κορωνοϊό και τα πλήθη στη Μεσόγειο, κάνοντας τις διακοπές τους πάνω σε ιδιόκτητα ή νοικιασμένα σκάφη. Και ενώ η Ιταλία είναι ο πρώτος προορισμός στον κόσμο για τα mega yachts, η δυναμική είσοδος της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη του yachting φαίνεται ξεκάθαρα από τα στοιχεία.

Μόνο στο διάστημα 23-27 Αυγούστου κυκλοφορούσαν στις ελληνικές θάλασσες 193 mega yachts, δηλαδή 60 περισσότερα σε σχέση με την ίδια εποχή πέρυσι. Κανένας άλλος από τους 10 κορυφαίους  προορισμούς δεν είχε τόσο μεγάλη αύξηση στα νούμερά του σε σχέση με το 2020.

magnitis-oi-ellinikes-thalasses-gia-ta-mega-yachts-posa-pleoyn-ayti-ti-stigmi0

Και ενώ οι περισσότεροι από εκείνους που κάνουν τις διακοπές τους σε mega yachts επιζητούν την ιδιωτικότητά τους και προτιμούν να μην γίνει γνωστή η παρουσία τους στις ελληνικές θάλασσες, γνωρίζουμε ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης, ο Τζεφ Μπέζος, πέρασε στο Αιγαίο τις τελευταίες στιγμές χαλάρωσής του, πριν να ταξιδέψει στο διάστημα, τον Ιούλιο. Ο 57χρονος ιδρυτής της Amazon φιλοξενήθηκε στο σκάφος του Αμερικανού μεγιστάνα Μπάρι Ντίλερ, Eos. Εκεί, έκανε διακοπές με τη σύζυγο του Ντίλερ, την σχεδιάστρια μόδας Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ, την σύντροφό του Λόρεν Σάντσεζ, τον αδερφό του Μαρκ και την αδερφή του Κριστίνα.

Σε σκάφος στη Μύκονο βρέθηκε επίσης η Άιβι Γκέτι, δισέγγονη του Αμερικανού μεγιστάνα του πετρελαίου Ζαν Πολ Γκέτι, ενώ ο Μάτζικ Τζόνσον έκανε τις διακοπές του στην Ελλάδα με το Aquila, ένα σκάφος 85 μέτρων που νοικιάζεται αντί 1,2 εκατ. δολαρίων την εβδομάδα.

Με σκάφος προτίμησαν να δουν τις ομορφιές της Ελλάδας και άλλες διασημότητες, όπως η ηθοποιός Σαρλίζ Θερόν και ο τραγουδιστής Τζάστιν Μπίμπερ με τη σύζυγό του, Χέιλι. Μάλιστα, οι σχετικές αναρτήσεις που έκαναν στους λογαριασμούς τους στα social media διαφήμισαν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

moneyreview.gr