Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

29 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου: Φεστιβάλ οίνου αφιερωμένο στην αναγέννηση ενός ιστορικού αμπελώνα στη Navarino Agora

Στρατηγικό σχέδιο ανάδειξης του Αμπελώνα και του Οίνου στη Μεσσηνία αναπτύσσει το κοινωφελές Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου – ΙΚΒΚΚ. Στο πλαίσιο των δράσεων του σχεδίου και των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται για την φθινοπωρινή περίοδο, προγραμματίζεται το πρώτο Φεστιβάλ Οίνου μέσα στη Navarino Agora, το νέο τοπόσημο της Μεσσηνίας. Το MESSINIA TERROIRS WINE FESTIVAL 2023, θα είναι 3ήμερο και θα διεξαχθεί στις 29, 30 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου, στη Navarino Agora, με κεντρική εκδήλωση την Πλατεία Γευσιγνωσίας Οίνων από τοπικούς παραγωγούς, που θα στηθεί στην μεγάλη πλατεία με το Ρολόι στην είσοδο της Αγοράς.

Η Μεσσηνία  υποδέχεται το φθινόπωρο με γεύσεις και αρώματα από τα θρυλικά της αμπελοτόπια και τους πανάρχαιους δρόμους των ξακουστών κρασιών της.

Το Messinia Terroirs Wine Festival, που θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο Navarino Agora από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου, είναι το πρώτο φεστιβάλ που δίνει την ευκαιρία στους τοπικούς παραγωγούς και οινοποιούς να αναδείξουν τα πολλά πρόσωπα του μεσσηνιακού αμπελώνα, εμφυσώντας νέα πνοή σε μια οινική παράδοση αιώνων.

Το φεστιβάλ αποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος Messinia Terroirs, μιας πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου που έχει ως στόχο την προβολή των οίνων της Μεσσηνίας και την πολύπλευρη αναγέννηση ενός τόπου με βαθιές ρίζες στην αμπελουργία, την ιστορική κληρονομιά και τον πολιτισμό.

Το τριήμερο φεστιβάλ θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις των οινοπαραγωγών της Μεσσηνίας και των κρασιών του, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, master classes για επαγγελματίες και οινόφιλους, ειδικά σεμινάρια στην αγγλική γλώσσα για τους ξένους επισκέπτες, προγράμματα ζωγραφικής με κρασί για μικρούς και μεγάλους, προβολές ταινιών σε ανοικτό κινηματογράφο, καθώς και μουσικό πρόγραμμα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα κοινοποιηθεί σύντομα, ενώ ο αριθμός των συμμετοχών στα ειδικά προγράμματα θα είναι περιορισμένος.

 

Πληροφορίες:

Τ/ 27230 28353

E/ [email protected]

W/ www.cvf.gr

Δηλώσεις συμμετοχής:

Oι σύνδεσμοι υποβολής αίτησης συμμετοχής θα ανακοινωθούν μαζί με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου”ΙΚΒΚΚ, είναι ένα κοινωφελές ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 2011 προς τιμήν των Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Σκοπός του είναι να καταστήσει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης, μέσα από την υποστήριξη και προώθηση σχετικών δράσεων. Το Ίδρυμα σχεδιάζει, διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί προγράμματα που αφορούν στην έρευνα, στην εκπαίδευση και στην υποστήριξη τοπικών δομών της Μεσσηνίας. Δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη, στην κοινωνία, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον αναπτύσσοντας συνεργασίες με φορείς καθώς και με οργανισμούς των πεδίων αυτών.