Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

Στην Τρίπολη αύριο ο Πρωθυπουργός και κλιμάκιο υπουργών

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αρκαδία, ο οποίος συνοδευόμενος από υπουργούς, θα έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους φορέων του νομού και της ευρύτερης περιοχής, καταγράφοντας τα αιτήματά τους.
Ο δρόμος προς τις εκλογές άλλωστε πλησιάζει και τα ζητήματα της οικονομίας στο φόντο της νέας κρίσης βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, απασχολώντας ιδιαίτερα τους πολίτες. Σε αυτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να απαντήσει στις 7 το απόγευμα σε ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται από τις 10 το πρωί στην αρκαδική πρωτεύουσα όπου θα επισκεφθεί αρχικά τη Βιομηχανική Ζώνη και θα δει από κοντά τη λειτουργεία δύο μεγάλων επενδύσεων και άλλων επιχειρήσεων συνομιλώντας παράλληλα με επαγγελματίες, προκειμένου να αφουγκραστεί τα αιτήματά τους που είναι συγκυριακά, περισσότερα από ποτέ.  Αν το επιτρέψει ο καιρός θα περιηγηθεί στην αγορά της πόλης, ενώ στις 12:30 θα παραβρεθεί στο Πνευματικό Κέντρο όπου θα γίνει παρουσίαση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά των μέτρων στήριξης του πρωτογενούς τομέα με ειδικό βάρος να αναμένεται να δοθεί (αν τελικά δοθεί) στο ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, τη σταφίδα και την έλλειψη εργατών γης που «καίνε» τους παραγωγούς.
Ο κ. Γεωργαντάς θα βρεθεί στο επίκεντρο όμως θα είναι κι άλλοι υπουργοί στην Τρίπολη από νωρίς και θα έχουν σειρά επαφών.

Αρχικά, στις 9:15 στο παλιό δημαρχείο της πόλης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας  θα έχει συνάντηση με αυτοδιοικητικούς, με το ενδιαφέρον μεγάλο ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αργότερα, στο ξενοδοχείο Μαίναλο ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο  Διδασκάλου, θα έχουν συναντήσεις με φορείς αναφορικά με αυτούς τους δύο σημαντικούς πυλώνες για ολόκληρη την Πελοπόννησο, ενώ ξεχωριστές αναμένονται και οι αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση στο Εργατικό Κέντρο.

Τα βλέμματα όλων βέβαια θα στραφούν στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, αφού θα επισκεφθεί συμβολικά και το γήπεδο όπου φιλοξενείται ο Αστέρας Τρίπολης, στις 19:00 από το Πνευματικό Κέντρο αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε όσα αιτήματα έχει καταγράψει, μεταξύ των οποίων και οι μεγάλες υποδομές της Μεσσηνίας.