Πέμπτη
8
Δεκέμβριος
TOP

350 εκατ. ευρώ για τη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας ανακοίνωσε στη ΔΕΘ 2022 ο Θάνος Πλεύρης

Στη ΔΕΘ 2022 και ο Θάνος Πλεύρης ο οποίος παρουσίασε, μεταξύ άλλων, το επόμενο στάδιο μεταρρυθμίσεων που αφορά τη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας. Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος προληπτικών εξετάσεων με αποστολή SMS στους πολίτες.

Εγκαινιάζοντας το περίπτερο του Υπουργείου Υγείας ο Θάνος Πλεύρης υπογράμμισε ότι έχουν διασφαλιστεί για το 2022, 6.000 θέσεις για το ΕΣΥ και ότι αντίστοιχος αριθμός θέσεων θα διασφαλιστεί και για το 2023.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης την επέκταση του προγράμματος προληπτικών εξετάσεων, που ήδη έχει ξεκινήσει με την αποστολή SMS για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Τα επόμενα στάδια του προγράμματος προληπτικών εξετάσεων θα αφορούν τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τον καρκίνο του παχέος εντέρου, τα καρδιαγγειακά και την παιδική παχυσαρκία.

«Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα είμαστε έτοιμοι προκειμένου να πάμε και στα επόμενα στάδια προληπτικών εξετάσεων», σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

ΔΕΘ 2022 – Θάνος Πλεύρης: Ξεπέρασε το 80% το ποσοστό των εμβολιασμένων κατά του κορονοϊού

Αναφερόμενος σε όσα έγιναν στην διάρκεια τους ενός έτους της παρουσίας του στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, o κ. Πλεύρης σημείωσε ότι ενώ πέρσι το ποσοστό εμβολιασμένων κατά της Covid ήταν 50% φέτος έχει ξεπεράσει το 80% και ότι το ΕΣΥ παρά τις πιέσεις και τις δυσκολίες άντεξε.

«Έχουμε άλλες μεταλλάξεις, έχουμε αντιικά φάρμακα που καθημερινά στέλνουμε, έχουμε θεραπευτικά πρωτόκολλα, έχουμε και διαφορετικές μεταλλάξεις λιγότερες θανατηφόρες και είμαστε πιο κοντά στην κανονικότητα. Και για αυτό το λόγο, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, θα πάμε και το φθινόπωρο και τον χειμώνα χωρίς αχρείαστα μέτρα παρά μόνο με τα απολύτως απαραίτητα που έχουμε αυτή τη στιγμή και πάντοτε με γνώμονα να μην πιέζεται το εθνικό σύστημα υγείας» σημείωσε ο κ Πλεύρης.

Ολοκληρώθηκε η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και προχωρά στη Δευτεροβάθμια

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ολοκληρώθηκε η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.« Η πανδημία μας δίδαξε ότι υπάρχει ένα τρομακτικό κενό, ότι ο κόσμος δεν ενημερώνεται νωρίς, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όλα τα στοιχεία μας έδειξαν ότι το 40% με 45% του κόσμου που πηγαίνει στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων εάν είχε κάποιο γιατρό να τον συμβουλέψει δεν θα πήγαινε. Πλέον έχουμε μία πλήρη αναδιοργάνωση των Κέντρων Υγείας μαζί με διασφαλισμένα κονδύλια 250 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα 157 Κέντρα Υγείας και παράλληλα θεσμοθετήθηκε ο προσωπικός γιατρός» ανέφερε ο κ. Πλεύρης τονίζοντας ότι έχουν ήδη εγγραφεί στον προσωπικό γιατρό περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια πολίτες και 3.200 γιατροί.

«Και όλο αυτό το τετράμηνο θα γίνει μία προσπάθεια πλήρους ενημέρωσης των πολιτών και των γιατρών ώστε από 1/1 να έχουμε την πλήρη εφαρμογή του θεσμού, ένας γιατρός δωρεάν για όλους τους πολίτες, για αυτούς που μέχρι σήμερα έπρεπε να πηγαίνουν να πληρώσουν» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη newsit.gr