Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ 400.000 € από Χαρίτση για τις ζημιές στο Δήμο Καλαμάτας

400.000 € από Χαρίτση για τις ζημιές στο Δήμο Καλαμάτας

552
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το «πράσινο φως» για τη χρηματοδότηση του Δήμου Καλαμάτας του Νομού Μεσσηνίας, με το ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ (400.000,00€) έχει ανάψει από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν πρόσφατα την περιοχή.

Να σημειωθεί ότι ήδη από τον  Απρίλιο του 2018  είχε εγκριθεί εγκαίρως από το Υπουργείο Οικονομίας, χρηματοδότηση τριών εκατομμυρίων ευρώ για τον Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να αποκατασταθεί το εσωτερικό δίκτυο των ορεινών χωριών του Δήμου, που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2016.

Άλλα μία χρηματοδότηση ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ είχε εγκριθεί στις αρχές Αυγούστου του 2018 για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να γίνουν έργα στα επικίνδυνα σημεία της Ε.Ο. Καλαμάτας-Σπάρτης. Τα έργα αφορούν την κατασκευή τάφρων και τοίχων αντιστήριξης, την αντιμετώπιση καθιζήσεων και κατακρημνίσεων βράχων, ασφαλτοστρώσεις, σήμανση, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, ηλεκτροφωτισμό και κατασκευή νέων κόμβων.