Πέμπτη
6
Οκτώβριος
TOP

4ος Αγώνας 5000 μ. στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Την Κυριακή 26 Ιουνίου, ώρα 19.30, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας με εκκίνηση και τερματισμό την Πλατεία 23ης Μαρτίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο -Οξυγόνο, η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας διοργανώνουν τον 4ο αγώνα 5000 υπό την αιγίδα του δήμου Καλαμάτας.
Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Η 26η Ιουνίου έχει καθοριστεί Διεθνώς ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
Το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ ή ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ του ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ συμμετέχοντας στον εορτασμό, διοργανώνουν Αγώνα Δρόμου και Περπατήματος στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, ώρα 19:30
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜ/ΧΗΣ: 1. Ηλεκτρονικά: μέχρι την Πέμπτη 27/6 (24:00). 2. Την ημέρα του Αγώνα στη Γραμματεία (μέχρι τις 19:00). Κόστος συμμετοχής τρία(3) ευρώ.
Παράκληση της διοργάνωσης, να προτιμηθεί η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής.
ΕΠΑΘΛΑ: Κύπελλο στους τρεις πρώτους (κατηγορίες ανδρών γυναικών). Μετάλλιο σε όσους τερματίσουν.
Ο ΑΓΩΝΑΣ: Η διαδρομή είναι 5.000 μέτρα (δύο στροφές των 2,5 χλμ.) με εκκίνηση και τερματισμό την Πλατεία 23ης Μαρτίου. Ο αγώνας περιλαμβάνει τις οδoύς: Πλ. 23ης Μαρτίου – Υπαπαντής – Πατριάρχου Μελετίου – Φαρών – Αλαγονίας – Σπάρτης – Σπάρτης (αριστερά) – Νέδοντος – Βασ. Γεωργίου (Νικηταρά) – Αριστομένους – Σταδίου – Πλ. 23ης Μαρτίου.
ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Επίσης δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ατύχημα που προκύψει κατά τη διεξαγωγή των αγώνων. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη του γονέα τους και είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα πάρουν όλα τα δυνατά μέτρα προκειμένου οι αθλητές να είναι ασφαλείς. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει Ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές, ΕΚΑΒ, Γιατροί, καθώς και Ασθενοφόρο. Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνα, θα μεριμνήσει η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από τ