Σάββατο
24
Φεβρουάριος
TOP

6+1 εισοδηματικές «ανάσες» στα νοικοκυριά μέχρι τα Χριστούγεννα

Το νέο έκτακτο χριστουγεννιάτικο επίδομα σε οικονομικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες «κλειδώνει» η κυβέρνηση ενώ ανοίγει παράλληλα πακέτο με 6 παροχές μέχρι τα Χριστούγεννα για συνταξιούχους, νέους, νοικοκυριά, αγρότες.

Με το κύμα ακρίβειας να σαρώνει την αγορά, στα σκαριά βρίσκεται μια νέα επιταγή ακρίβειας 200-250 ευρώ η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι στοχευμένη σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, άτομα με αναπηρία και μη επιδοτούμενους άνεργους ενώ από τα δημοσιονομικά περιθώρια θα κριθεί εάν η οικονομική ενίσχυση επεκταθεί στους  χαμηλοσυνταξιούχους.

«Θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού και στο μέτρο που μπορούμε θα στηρίξουμε τον κόσμο» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης (ΣΚΑΙ) ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ανέφερε στο Mega ότι «ανάλογα με το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που θα φέρει ο προϋπολογισμός στους τελευταίους μήνες που απομένουν, θα αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ που υπάρχει ώστε να στηριχτεί ο κόσμος. Τι μορφή θα έχει αυτό το μέτρο, αυτά είναι θέματα που θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός».

Το δρόμο για ένα «δώρο Χριστουγέννων» σε ευάλωτους έχει ανοίξει η υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων του προϋπολογισμού με τις οριστικές αποφάσεις για τους δικαιούχους και το ύψος του επιδόματος να λαμβάνονται στα μέσα Νοεμβρίου, όταν θα υπάρχει σαφής εικόνα για την πορεία των εσόδων και τον Οκτώβριο.

Εισοδηματικές ενισχύσεις

Μέχρι τα Χριστούγεννα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά παίρνουν εισοδηματικές ανάσες με την καταβολή 6 έκτακτων και μόνιμων παροχών. Ειδικότερα:

διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ του www.in.gr πατώντας εδώ