TOP

Καταπέλτης Μαντάς κατά… Χρυσομάλλη -Βολές σε ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία -Τι σημείωσε για το θέμα με την σταφίδα (video)

Για όλους και για όλα μίλησε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς, ο οποίος μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε σε σχέση με το σταφιδικό πρόβλημα και τις πολυποίκιλες διαστάσεις που έχει λάβει, επιχείρησε να βάλει τα… πράγματα στη θέση τους.

Αρχικά, στάθηκε στο γεγονός πως η λύση αυτή που προωθείται πλέον από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και είναι όπως είπε σε σωστή κατεύθυνση, είχε κατατεθεί ως πρόταση εδώ και επτά περίπου μήνες από όλους όσοι μαζί με τους παραγωγούς και τους συνεταιριστές, δημιουργήσαν ένα ευρύ μέτωπο διεκδίκησης των… αυτονόητων!

«Εμείς θέλαμε τα αποθέματα του 2020 να αποσυρθούν ώστε η φετινή σοδειά να μην κινδυνεύσει και να εξασφαλιστεί μια καλή τιμή για τους παραγωγούς», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μαντάς, ο οποίος καυτηρίασε και το ό,τι η λύση αυτή έπρεπε να είχε δοθεί από το Μάιο προκειμένου έτσι να καρπωθούν τα οφέλη όλοι οι αγρότες. «Ένας μεγάλος αριθμός παραγωγών που δεν μπορούσε να κρατήσει το προϊόν, πλέον αντιμετωπίζει πρόβλημα και πρέπει να βρεθεί λύση και γι’ αυτούς», ανέφερε ο κ. Μαντάς, θυμίζοντας πως για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, δόθηκαν μεγάλες… μάχες.
Χαρακτηριστικά ήταν όσα ανέφερε ο Περικλής Μαντάς για τον συνάδελφό του Μίλτο Χρυσομάλλη, τονίζοντας με νόημα πως «στην πολιτική οι μάχες δεν είναι αθόρυβες. Αθόρυβο είναι το παρασκήνιο και στο παρασκήνιο κάνεις μικροπολιτική». Με αυτόν τον τρόπο ο Μεσσήνιος βουλευτής έβαλλε με τη σειρά του κατά του κ. Χρυσομάλλη, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές. «Όλον αυτόν τον καιρό, υπήρξαν φωνές που προσπαθούσαν το αντίθετο από εμάς που θέλαμε να πείσουμε τον υπουργό για το δίκαιο του αιτήματος. Φωνές που διατυπώθηκαν στα κλειστά τραπέζια. Εγώ έχω μάθει πάντα να είμαι μπροστά. Οποιαδήποτε φωνή τώρα μιλά για λαϊκισμό ή οτιδήποτε άλλο είναι τουλάχιστον πολιτικά ανέντιμο», είπε ο κ. Μαντάς σημειώνοντας πως ο κ. Χρυσομάλλης, “αντί να συνταχθεί με το μέτωπο που δημιουργήσαμε, φρόντισε να συνταχθεί με την πλευρά του υπουργείου και να έχουμε αυτήν την καθυστέρηση και τώρα στο παρά πέντε να προσπαθούμε να σώσουμε το προϊόν”.

Ενδιαφέρον είχαν και οι αναφορές του κ. Μαντά σχετικά με την πανδημία με τον ίδιο να εξαπολύει δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική του αναφέροντας πως «…όχι μόνο δεν έβαλαν πλάτη αλλά είναι και η μοναδική αξιωματική αντιπολίτευση στην Ευρώπη που προσπαθεί να αντιπολιτευτεί εργαλειοποιώντας την πανδημία».

Τέλος ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε και στα όσα βγήκαν από την επίσκεψη του Πρέσβη της Ιαπωνίας στη Μεσσηνία.