Παρασκευή
14
Ιούνιος
TOP

Καταπέλτης ο Μαντάς κατά… Χρυσομάλλη: «προτιμότερη η σιωπή από τον πολιτικό αυτοεξευτελισμό» (video)

Τα όσα βγαίνουν από την εξέλιξη των πραγμάτων με την σταφίδα σε πολιτικό πλαίσιο έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ορισμένοι την πρόταση του ΥπΑΑΤ να δώσει -επιτέλους- λύση για την σταφίδα την είδαν ως… ευκαιρία για να καρπωθούν πολιτικά τη λύση(!), όταν τόσο καιρό… απείχαν από κάθε πλαίσιο διεκδίκησης και σε αυτούς πρώτος εμφανίστηκε με μια ανακοίνωση ως… τιμητής, ο Μίλτος Χρυσομάλλης. Το ζήτημα δεν είναι ότι ο κ. Χρυσομάλλης επιδιώξε να “παίξει” το πολιτικό του “παιχνίδι” αλλά και το ότι έφθασε με “θράσος” -όπως ανέφερε ο Θανάσης Πετράκος να καταφερθεί με τρόπο πολιτικά ανεπίτρεπτο κατά των συναδέλφων του βουλευτών στο ίδιο κόμμα, φθάνοντας στο σημείο -άκουσον άκουσον- να τους κατηγορεί για λαϊκισμό, κορώνες και άλλα μέχρι και για… παράνομες κινήσεις! Επειδή, διεκδίκησαν δυναμικά τη λύση μέχρι τέλους. Οι απαντήσεις προς αυτή την… επιδίωξη δόθηκαν χθες τόσο από το Γιάννη Λαμπρόπουλο όσο και από τον Θανάση Πετράκο (δείτε εδώ).

Σήμερα και μετά τη νέα ανακοίνωση στο Facebook του κ. Χρυσομάλλη που αφήνει αιχμές περί “αγροτοπατέρων” ήρθε μια απάντηση-καταπέλτης από τον Περικλή Μαντά που μεταξύ άλλων αναφέρει:

«προτιμότερη η σιωπή από τον πολιτικό αυτοεξευτελισμό»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Π. Μαντάς για σταφίδα: Οι μάχες δεν ήταν ποτέ «αθόρυβες» και απαιτούσαν πάντα ξεκάθαρες θέσεις»

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με την πλειοψηφία των παραγωγών, των συνεταιριστικών φορέων και των μεταποιητών για την απόσυρση των αποθεμάτων κορινθιακής σταφίδας σοδειάς 2020, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς πραγματοποίησε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπάρχουν αυτοί που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως μια διαρκή προσπάθεια για την ανάδειξη κάθε σημαντικού ζητήματος για την κοινωνία, για τον εντοπισμό της κατάλληλης λύσης και για την εφαρμογή της, έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Και είναι και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την πολιτική με επικοινωνιακούς μόνο όρους και προκειμένου να μην «θίξουν» και να μην «ενοχλήσουν», τηρούν σιγή ιχθύος για τα μεγάλα και τα δύσκολα, αφήνοντας τους άλλους να βγάλουν το φίδι απ’ την τρύπα, τόσο μέσα στη Βουλή όσο και έξω από αυτή.

Ας είναι. Ο καθένας επιλέγει τον τρόπο που πολιτεύεται και όλοι τελικά κρινόμαστε για τη στάση που κρατάμε.

Όταν όμως έρχεται η ώρα της δικαίωσης, όταν οι πολιτικές μάχες κερδίζονται και οι λύσεις δίνονται, όταν οι πιέσεις πιάνουν τόπο και τα αποτελέσματα αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά, πάει πολύ οι «εξαφανισμένοι» να ξαναεμφανίζονται για να διεκδικήσουν «δόξες» και «δάφνες» για μάχες που όχι μόνο δεν έδωσαν ποτέ, αλλά αποδεδειγμένα υπονόμευσαν κιόλας.

Και πάει πολύ να αυτοπαρουσιάζονται οι ίδιοι ως δήθεν τιμητές του ορθού λόγου, της σύνεσης και της ευρωπαϊκής νομιμότητας, κατηγορώντας για «λαϊκισμό», «εμμονικότητα» και «κυνήγι εντυπώσεων» όσους πραγματικά εργάστηκαν, τόλμησαν και συγκρούστηκαν για να φθάσουμε ως εδώ.

Η πολιτική δεν είναι «αθόρυβη», ούτε γίνεται κατόπιν εορτής και μέσα από τα δελτία τύπου. Η πολιτική απαιτεί τόλμη και μαχητικότητα και γίνεται στην πρώτη γραμμή και με ξεκάθαρες θέσεις, έχοντας πάντα γνώμονα το ορθό και το δίκαιο. Σε κάθε άλλη περίπτωση και όταν δεν έχουμε κάτι να πούμε, είναι μάλλον προτιμότερη η σιωπή από τον πολιτικό αυτοεξευτελισμό.

Με αυτές τις αρχές πορεύθηκα ως εδώ και αυτές συνεχίζω να έχω».

ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΦΙΔΑ, ΑΛΛΑ… -ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ”ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΩΝ”

Είδαμε λοιπόν πως έχει η κατάσταση με την απάντηση του κ. Μαντά, πάμε να δούμε και τα όσα έχουν εξελιχθεί στις απαντήσεις των υπολοίπων και το δριμύ κατηγορώ προς τον κ. Χρυσομάλλη για την τακτική του, όσο και για το θέμα της σταφίδας και το τι μέλλει γενέσθαι.