Τρίτη
30
Απρίλιος
TOP

Αυλαία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες με φαντασμαγορική τελετή έναρξης (ΒΙΝΤΕΟ)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο.

Ο κινεζικός πολιτισμός αποτελεί διαχρονική πηγή κομψότητας, χάρης και πνεύματος· εντυπωσιακά σύμβολα, πανδαισία χρωμάτων και φαντασμαγορικά σκηνικά, πρόκειται να «μαγνητίσουν» τα βλέμματα και προϊδεάζουν το φίλαθλο κοινό για μία εντυπωσιακή Ολυμπιάδα!

Φέτος από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες της Κίνας θα λείπει το φυσικό χιόνι.

Πολλοί Χειμερινοί Αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων τριών στην Πιονγκγιάνγκ, στο Σότσι και στο Βανκούβερ, έχουν κάνει εκτεταμένη χρήση τεχνητού χιονιού γιατί αυτό ήταν αδιαπραγμάτευτη ανάγκη. Όμως στο Πεκίνο, το χιόνι που θα χρησιμοποιηθεί για τα 66 ολυμπιακά αγωνίσματα θα παράγεται για πρώτη φορά εξ ολοκλήρου από μηχανές.

Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς κήρυξαν διπλωματικό μποϊκοτάζ των Αγώνων, μαζί με την Αυστραλία, τη Λιθουανία, το Κόσοβο, το Βέλγιο, τη Δανία και την Εσθονία.

Αν και θα στείλουν τους αθλητές τους να αγωνιστούν, δεν θα παρευρεθούν υπουργοί ή αξιωματούχοι. Μάλιστα, οι ΗΠΑ τόνισαν ότι αυτό οφείλεται στις «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις φρικαλεότητες της Κίνας στη Σιντζιάνγκ» εναντίον του μουσουλμανικού πληθυσμού της επαρχίας.

πηγή ertnews.gr