Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, η ψυχρότητα, η απάθεια ήταν τα στοιχεία που βρέθηκαν απέναντι στην αρχική θεώρηση πως μια … χαροκαμένη μάνα διαχειριζόταν με τον δικό της τρόπο το χαμό του παιδιού της. Μια μάνα που εν τέλει κατηγορείται για τον θάνατο των τριών τέκνων της και όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε η αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου μιλώντας στην τηλεόραση Best πρόκειται για μια γυναίκα που «χρησιμοποίησε τη συμπόνοια ως διαβατήριο για να ξεγελάσει το σύστημα».
Στο «κυνήγι» των απαντήσεων τα στοιχεία που μπήκαν στο μικροσκόπιο και σιγά σιγά ήρθαν στο φως αν και σοκαρίστηκα δύνανται να αποκαλύψουν την αλήθεια για το τί συνέβη στην Πάτρα στα τρία μικρά παιδιά. «Έχουμε ένα έγκλημα με θετικό αντικειμενικό εύρημα…» σημείωσε η Άννα Μαστοράκου, αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Υπήρχε μεγάλη αγωνία στον ιατρικό κόσμο εάν θα βρεθεί αντικειμενικό εύρημα» λόγω όπως είπε της νοσηλείας της μικρής Τζωρτζίνας σε διαφορετικά νοσοκομεία.
«Όλα μπαίνουν σε άλλο πρίμα. Επανεξετάζονται οι ιατρικές εκθέσεις., γίνονται κι άλλες αναλύσει για να υπάρξει ένα πολύ ασφαλές συμπέρασμα για τα άλλα δυο παιδιά».
Αδιανόητα περιστατικά, όπως αυτό, καταρρίπτουν την ισχυρή οντότητα της μάνας. Ως φαινόμενο κοινωνικό προβληματίζει «Αυτό που πάντοτε πρέπει να έχουμε εμείς οι γιατροί, είναι ένας υψηλός δείκτης υποψίας όταν κάτι δεν ταιριάζει να υπάρχει μια διερεύνηση» και αναφερόμενη συγκεκριμένα στην περίπτωση της Ρούλας Πισπιρίγκου τόνισε πως «Επειδή είχε την ιδιότητα της χαροκαμένης μάνας ουσιαστικά χρησιμοποίησε τη συμπόνοια ως διαβατήριο για να ξεγελάσει το σύστημα και αυτό πραγματικά είναι εντυπωσιακό. Πώς ένα άτομο με κάποιες περιορισμένες γνώσεις μπόρσε να ξεγελάσει το σύστημα γιατί χρησιμοποίησε κάτι (σ.σ. Κεταμίνη) που δεν ήταν δυνατόν να ανιχνευθεί σε αρχική φάση κι έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από εξειδικευμένους επιστήμονες ώστε να βρεθεί αυτή η ουσία»