Σάββατο
28
Σεπτέμβριος
TOP

Κακοκαιρία Eva: «Περιορίστε τις μετακινήσεις» -Αυστηρή σύσταση της Πυροσβεστικής, 112 και στη Μεσσηνία

Η κακοκαιρία EVA αναμένεται με άγριες διαθέσεις με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να κάνει έκτακτη ενημέρωση. Την ενημέρωση έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ιωάννης Αρτοποιός τονίζοντας ότι «ανάλογα με τα φαινόμενα και την εξέλιξή τους θα αποσταλούν και άλλα μηνύματα από το 112 στους πολίτες εφόσον κριθεί απαραίτητο» ανέφερε και πρόσθεσε ότι θα πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη αναφορικά με την κακοκαιρία αύριο Σάββατο.

Επιπλέον, σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης – εφόσον απαιτηθεί προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν προβλήματα – έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα. «Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες θα είναι σε αυξημένη ετοιμότητα. Συστήνουμε στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες αυτοπροστασίας» είπε χαρακτηριστικά.

ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Πριν από λίγη ώρα το έκτακτο μήνυμα με εξαιρετικά επείγουσα ειδοποίηση ήρθε στα τηλέφωνα των πολιτών της Μεσσηνίας

Σε επιφυλακή οι δημοτικές υπηρεσίες ενόψει της κακοκαιρίας «EVA»

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι δυνάμεις του Δήμου και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας ενόψει της κακοκαιρίας «EVA», καθώς και στην περιοχή μας αναμένεται εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων

Σήμερα, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, αντιδημάρχους και στελέχη του Δήμου και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία έναντι των καιρικών φαινομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δημοτικά συνεργεία προχωρούν σε καθαρισμούς και παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία του Δήμου.

Οδηγίες προς τους πολίτες

Συγκεκριμένα, οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες αυτοπροστασίας:

-Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων

-Έχετε πάντα υπόψιν σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα υψηλότερα σημεία του σπιτιού

-Μην διασχίζετε για κανέναν λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε σε αυτή τη θέση

Παράλληλα, αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη για την εκ νέου αξιολόγηση της εξέλιξης της κακοκαιρίας, ενώ σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ευρεία συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και της φυσικής ηγεσίας του ΠΣ αλλά και όλων των συναρμόδιων φορέων. Πρόσθεσε ακόμα ότι το έκτακτο δελτίο του καιρού θα επικαιροποιείται ανά 12 ώρες και θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ( http://www.emy.gr/emy/el/).

Σημειώνεται, ότι όπως έχει ανακοινωθεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία EVA αναμένεται να πλήξει σταδιακά από αύριο το πρωί μεγάλο μέρος της χώρας με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.