Παρασκευή
27
Σεπτέμβριος
TOP

Ο σπαραγμός της οικονομίας, ο Γολγοθάς των πολιτών και οι πολιτικές για λίγους (video)

Σπαρακτική η κραυγή αγωνίας των πολιτών που ζουν πλέον σε συνθήκες που δεν φαίνεται ότι οι πολιτικοί αντιλαμβάνονται. Η δυσπραγία για την πλειοψηφία των Ελλήνων οφείλεται στα απανωτά κύματα ακρίβειας που εν όψει Πάσχα γίνεται πιο αισθητή από ποτέ.

«Βαρύς ο «σταυρός» για τους πολίτες. Τεράστιος ο Γολγοθάς. Πρωτόγνωρες οι καταστάσεις για τους συνταξιούχους που ζουν με σύνταξη κάτω των 1000 ευρώ και οι νέοι μας πάνε για δουλειά με 500 ευρώ. Πως θα κάνουν οικογένειά όλοι αυτοί; Κι από την άλλη η κυβέρνηση και ο Άδωνις που γυρνάει τα σούπερ μάρκετ… Όλα γίνονται για τις πολυεθνικές» είπε σε παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο Νίκος Μπελογιάννης, Διευθυντής της τηλεόρασης Best για να πει χαριτολογώντας πως η όλη εικόνα θυμίζει σάτιρα που θα την ζήλευε ο αείμνηστος Χάρυ Κλύνν που έφθασαν στο σημείο να ακριβύνουν μέχρι και τους… τάφους.

Τα προβλήματα παραμένουν πολλά  και οι πολιτικές είναι εκείνες που προσθέσουν ακόμα περισσότερα.  Χαρακτηριστικά όλα αυτά που συμβαίνουν στο περιβόητο πια, επιτελικό κράτος, όπως σχολίασε ο Νίκος Μπελογιάννης που ξεκίνησε με άλλες προσδοκίες και καταλήγει στα σκηνικά που προκαλούν με την εκτός σχεδίου δόμησης που βάζει ταφόπλακα σε μια σειρά από περιουσίες και τις ρυθμίσεις για πολύ λίγους.

«Μήπως πάνε να χάσουνε; Είναι δυνατόν αυτό το πράγμα;

«Κερασάκι στην τούρτα οι ρυθμίσεις που εδώ και χρόνια έρχονται… και τί πήγαν να πούν και να βάλουν προαπαιτούμενο ότι όσοι δεν είχαν οφειλές  μέχρι το ΄21, καλά ποιον κοροϊδεύουν άμα δεν χρώσταγε κανείς τότε τί να την κάνει τη ρύθμιση;» Μέσα σε όλα και οι «μυστήριες Επιστρεπτέες Προκαταβολές» με τον διευθυντή της τηλεόρασης Best να στέκεται στην πολιτική Σταϊκούρα που δεν ακουμπά τις ανάγκες της κοινωνίας σημειώνοντας «Πώς θα κυκλοφορήσει στην κοινωνία της Λαμίας;»

Με τους πολιτικούς να μην θέτουν αυτά τα ζητήματα, τα ουσιαστικά που «καίνε» το κόσμο και που οδηγούν τα παιδιά στη μετανάστευση «Μας έχει φάει η επιδοματική πολιτική. Ότι χειρότερο όταν δεν δουλεύει κανένας και έχουν μείνει κάποιοι που σπουδάζουν και οι γονείς, όπως γινόταν από το ‘40 έως το 60, τους στέλνουν στο εξωτερικό…», έθεσε το ερώτημα «Υπάρχει αντιπολίτευση; Γιατί δεν καταγγέλλετε, κύριοι της αντιπολίτευσης, τα εκτός σχεδίου, την ακρίβεια;»

Φυσικά πάντα στην εξίσωση τα έργα που δεν έχουν γίνει στη Μεσσηνία και η κατάσταση στον αγροτικό τομέα.

«Τι έγινε με τη σταφίδα; Την πήρε και την σήκωσε. Την πατάτα «τα βλέπουμε τί γίνεται. Τα σύκα; Τους έχει τάξει αναδιαρθρώσεις» αναρωτήθηκε ο Νίκος Μπελογιάννης.

Για τις διαμαρτυρίες των επιχειρηματιών στην περιοχή της Πυλίας ο διευθυντής της τηλεόρασης BEST σημείωσε «Είμαστε άξιοι της τύχης μας αν αυτή η περιοχή που βρίσκεται πλησίον της Costa Navarino, της μεγαλύτερης τουριστικής επένδυσης στη χώρα έχει αυτή την εικόνα. Αυτό το οποίο έχει σημασία είναι ότι ο κόσμος ψάχνει να βρει το δίκιο του απεγνωσμένα. Οι επαγγελματίες δεν κάνουν αντιπολίτευση, αλλά τελικά ποιος ευθύνεται;» κι αναρωτήθηκε «Πόσο στοιχίζει να κόψουν τα χορτάρια; Να καθαριστεί αυτό το αίσχος, να μπουν φώτα» καλώντας τον δήμαρχο Πύλου Νέστορος «να κάνει την υπέρβασή του».