Σάββατο
28
Σεπτέμβριος
TOP

Γ. Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ): «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δίνουν μια κακοστημένη παράσταση την ώρα που τα ευρωπαϊκά προβλήματα καίνε και ζητούν λύσεις» (video)

Λίγες μόλις ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, οι υποψήφιοι είναι έτοιμοι να δώσουν τη μάχη τους για μια θέση στο ευρωκοινοβούλιο. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST φιλοξένησε τον υποψήφιο ευρωβουλευτή με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιάννη Μανιάτη. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο κ. Μανιάτης σημείωσε «Θα έπρεπε να έχουμε συζητήσει αρκετά για όλα αυτά τα ζητήματα που τίθεται στον παγκόσμιο και τον ευρωπαϊκό διάλογο για το πόσο πλέον θα επηρεαστούν τα πράγματα είτε με την κλιματική προσαρμογή, μεταβολή ή και την κρίση».

Παράλληλα εξέφρασε τις ανησυχίες του για τα ζητήματα που ανακύπτουν τονίζοντας «Νομίζω ότι πρέπει να δοθεί τεράστια σημασία, πολύ μεγάλη σημασία στη μείωση της σπατάλης που γίνεται λόγω του αγροτικού τομέα και βέβαια στη μείωση της σπατάλης που γίνεται στα δίκτυα όπου περίπου το 35 με 40% του νερού που φεύγει από τις πηγές και πηγαίνει μέσω υδραγωγείων έρχεται στις βρύσες μας, αυτό χάνεται στον δρόμο.» ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην Πελοπόννησο « Η Πελοπόννησος είναι ακριβώς από τις περιοχές της Μεσογείου ούτε καν της Ελλάδας, που κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από άλλες περιοχές να πληγούν από τέτοιου είδους φαινόμενα, καταστροφικά φαινόμενα».

Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «κακοστημένη παράσταση» το θέμα με τα πόθεν έσχες Κασσελάκη – Μητσοτάκη.

Για το θέμα των προσώπων και των επιλογών μεταξύ άλλων επεσήμανε «Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τη ζωή μας σε ανθρώπους που δεν ξέρουν τι σημαίνει Ευρώπη, σε ανθρώπους που για πρώτη φορά ασχολούνται με τα ευρωπαϊκά, σε ανθρώπους που δεν έχουν την ευαισθησία να καταλαβαίνουν τι σημαίνει κλιματική κρίση και ενεργειακή κρίση ή τι σημαίνει δημογραφικό και μεταναστευτικό και πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις και βεβαίως σε ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί με το μεγάλο θέμα που μας απασχολεί όλους μας, που είναι η καινούργια κοινή αγροτική πολιτική, η νέα αγροτική πολιτική».