Παρασκευή
18
Οκτώβριος
TOP

«Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Διπλό «λίφτινγκ» με έξτρα μπόνους επιδότησης

Διπλό λίφτινγκ στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» δρομολογεί η κυβέρνηση. Οι δύο αλλαγές – βελτιώσεις που έρχονται, θα εφαρμοστούν αναδρομικά για όσους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην πλατφόρμα, στοχεύουν στο να γίνει ελκυστικότερο το πρόγραμμα και να «βγουν» στην αγορά 12.500 κατοικίες οι οποίες είναι κλειστές πάνω από τρία χρόνια.

Ποιες είναι οι αλλαγές

Οι νέες παρεμβάσεις, τις οποίες ετοιμάζει η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, προβλέπουν:

1. Αύξηση του ανώτατου ορίου δαπανών για την ανακαίνιση της κατοικίας από τα 10.000 ευρώ που ανέρχεται σήμερα σε 15.000 ευρώ.

2. Αύξηση του ποσοστού της επιδότησης στο 60% από 40% σήμερα, χωρίς ωστόσο να αλλάζουν τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις.

Με τις δύο αυτές αλλαγές η επιδότηση που θα κερδίζουν όσοι σχεδιάζουν να ανακαινίσουν τις κλειστές κατοικίες τους και τις διαθέσουν για μακροχρόνια μίσθωση μπορεί να φθάσει τα 9.000 ευρώ (15.000 Χ 60%) από 4.000 ευρώ που είναι σήμερα (10.000 Χ 40%).

Με το σημερινό σύστημα, το πρόγραμμα καλύπτει το 40% του συνολικού ποσού της ανακαίνισης με ανώτατο όριο δαπανών τα 10.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το ποσό της κρατικής ενίσχυσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 4.000 ευρώ, ποσό το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα χαμηλό για την κάλυψη του κόστους εργασιών και υλικών που απαιτούνται για την ανακαίνιση παλαιών κατοικιών οι οποίες είναι κλειστές πολλά χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Πηγή: www.in.gr