Πέμπτη
19
Σεπτέμβριος
TOP

Φοιτητικές κατοικίες: Τι πρέπει να προσέξουν γονείς και φοιτητές

Σε εντατική αναζήτηση φοιτητικής στέγης βρίσκονται χιλιάδες γονείς και νέοι που με αίσθημα ικανοποίησης και ανακούφισης είδαν τους κόπους ετών και σκληρής προσπάθειας και θυσιών να επιβραβεύονται με την επιτυχή εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Για μεγάλο όμως αριθμό εισακτέων η επιτυχία αυτή συνοδεύεται από την ανάγκη μετακίνησης στην πόλη που βρίσκεται η νέα τους Σχολή, που δεν συμπίπτει με την πόλη που έζησαν και μεγάλωσαν μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό γονείς και νέοι αναζητούν την λύση εκείνη που ταιριάζει και αντέχει ο οικογενειακός τους προϋπολογισμός. Οι περισσότεροι στρέφονται στην λύση ενοικίου είτε μια μικρής γκαρσονιέρας είτε μεγαλύτερου διαμερίσματος για συγκατοίκηση. Δεν είναι όμως αμελητέος ο αριθμός των γονιών από εξετάζουν και το ενδεχόμενο αγοράς ενός σπιτιού, κοιτώντας πιο μακροπρόθεσμα.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα γονιών από την Κρήτη με δύο παιδιά: το ένα σπουδάζει ήδη στην Αθήνα και το δεύτερο ξεκινά από φέτος τις σπουδές του στην πρωτεύουσα. «Στην περίπτωση αυτή, όπως τα υπολογίσαμε, εάν βρεθεί κάποια ευκαιρία, η αγορά συμφέρει σε σχέση με το ενοίκιο. Είναι μια επένδυση που θα μείνει στα παιδιά που σχεδιάζουν να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα στην Αθήνα», μας ανέφεραν χαρακτηριστικά.
διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ στο www.moneyreview.gr πατώντας εδώ