Πέμπτη
19
Σεπτέμβριος
TOP

Αλ. Χαρίτσης: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει εθιστεί στην εξαπάτηση -Πικρή δικαίωση οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ -Εμπαιγμός οι καθυστερήσεις στα θέματα της Μεσσηνίας» (video)

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι αναφορές του Αλέξη Χαρίτση σε όλα τα “καυτά” ζητήματα τόσο μετά τις… διαλυτικές τάσεις και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις στην ΔΕΘ, αλλά και στο φόντο των τοπικών θεμάτων.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST στο σκηνικό της περιδίνησης στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για βαθύ εκφυλισμό και δήλωσε “δυστυχώς δικαιωμένος από τις εξελίξεις” ενώ υπογράμμισε «θεωρώ ότι η απόφαση την οποία λάβαμε εμείς τότε είναι μια απόφαση η οποία δικαιώθηκε από τις εξελίξεις. Είχαμε διαβλέψει όλο αυτό τον εκφυλισμό αυτή την απαξίωση το είχαμε καταθέσει και γραπτώς. Υπάρχουν τα κείμενα εκείνης της εποχής τα οποία περιέγραφαν το που θα οδηγηθεί η κατάσταση. Δυστυχώς όμως, εγώ θέλω να πω ότι δικαιωθήκαμε γιατί είναι μια πολύ πικρή δικαίωση αυτή. Εμείς δεν την εκλαμβάνουμε ως δικαίωση, δεν πανηγυρίζουμε πάνω στα συντρίμμια, γιατί ξέρουμε ότι αυτό δεν αφορά μόνο το κόμμα του κ. Κασσελάκη, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ αφορά δυστυχώς ολόκληρη την αριστερά και ολόκληρο τον προοδευτικό χώρο της Αριστεράς. Είναι πολύ μεγάλη προσπάθεια η οποία πρέπει να γίνει για να αποκατασταθεί μια σχέση εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς τις δυνάμεις Αριστεράς».

«ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ»

Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρίτσης μίλησε για απουσία αντιπολίτευσης «Η χώρα ουσιαστικά, και αυτό είναι το κρίσιμο, αυτό είναι το μείζον, τους τελευταίους 11 μήνες δεν έχει αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία ασχολείται με τις ίντριγκες, ασχολείται με τα εσωτερικά της προβλήματα, ασχολείται με τους ηγεμονισμούς και με τις φιλοδοξίες των στελεχών της, απουσιάζει από τη χώρα η αξιωματική αντιπολίτευση», ενώ στάθηκε στο σημείο της σύνθεσης των δυνάμεων σε προγραμματική βάση και την αναγκαιότητα “να χτιστεί ένας νέος δρόμος για την κοινωνία”

ΔΡΙΜΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο Πρόεδρος της Νέας Αριστεράς για τις κυβερνητικές εξαγγελίες σχολίασε: «Τα σχόλια των πολιτών είναι αποκαλυπτικά μιλάμε για μια ακόμη προσπάθεια Μητσοτάκη να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό. Έχει εθιστεί ο κ. Μητσοτάκης στην εξαπάτηση. Έχει εθιστεί στο να προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά και μόνο τις κρίσεις. Οι αυξήσεις στις οποίες ανακοίνωσε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι αυξήσεις στις οποίες είναι τόσο πενιχρές που έχουν ήδη εξαϋλωθεί λόγω του πληθωρισμού. Το μείζον, στο οποίο ο κύριος Μητσοτάκης δεν κάνει απολύτως τίποτα, είναι ο έλεγχος της αγοράς. Το μείζον είναι να μπει ένα φρένο στην κερδοσκοπία. Εκεί ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει απολύτως τίποτα».

Παράλληλα σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί χρησιμοποιώντας φράσεις, οι οποίες μπορεί να ακούγονται σε πρώτο επίπεδο εύηχα, αλλά κρύβουν από πίσω νέες αυξήσεις, αισχροκέρδεια, νέα διάλυση του διαθέσιμου εισοδήματος. Τι κάμψη της αύξησης; Έχουμε πληθωρισμό στη χώρα που τρέχει με πολύ γοργούς ρυθμούς εδώ και τρία χρόνια».

«ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΦΡΑΓΜΑ»

Όσον αφορά την ερώτηση που έκανε στη Βουλή για το Φιλιατρινό φράγμα είπε «έχω κάνει 7 διαφορετικές ερωτήσεις σε 5 διαφορετικούς υπουργούς της ίδιας κυβέρνησης κυβέρνησης Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο Είχα μία άλλη ερώτηση προς τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον κ. Βορίδη το 2020 μου και είπε ότι μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2021 θα έχει προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου και έχουμε φτάσει τώρα, θα βγει σε λίγο να τελειώσει και το 2024 και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα και σήμερα μας έλεγε ο υφυπουργός ότι τα τεύχη δημοπράτησης ελπίζουμε να είναι έτοιμα μέχρι τέλος του χρόνου και βλέπουμε κλπ. Ο ορισμός του εμπαιγμού είναι αυτός. Είναι πραγματικά εξοργιστικό το ότι η κυβέρνηση μετά από μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και η αλήθεια είναι ότι το αναγνώρισε αυτό σήμερα ο υφυπουργός γιατί θέλω να είμαι δίκαιος αναγνώρισε την προσπάθεια που έγινε και επί των δικών μου ημερών στο Υπουργείο έτσι ώστε να ξεκολλήσει αυτό το έργο να ολοκληρωθεί το φράγμα και να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για τους αγωγούς το 2019 αλλά από τότε έχουνε περάσει πέντε χρόνια και πάνω από πέντε χρόνια πλέον και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, για όλα τα μεγάλα έργα υποδομής του νομού η κυβέρνηση τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα έχει αφήσει τη Μεσσηνία στο έλεος της και πρέπει να λογοδοτήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη προς τους Μεσσήνιους».

Αδιανόητη χαρακτήρισε την απόφαση του υπουργείου υγείας για την υποβίβαση του Νοσοκομείου Καλαμάτας σε άγονη κατηγορία β’ «Είναι μια αδιανόητη απόφαση μια εξοργιστική απόφαση του Υπουργού Υγείας το είπα και σε δήλωσή μου την Παρασκευή και σήμερα να σας ενημερώσω ότι κατέθεσα και επίκαιρη ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα προς τον Υπουργό Υγείας καλώ τον Υπουργό Υγείας χωρίς πολλά λόγια να ανακαλέσει άμεσα αυτή την απόφαση. Είναι μια απόφαση απαράδεκτη υποβαθμίζει τον νοσοκομείο της Καλαμάτας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ανοίξει πόλεμο προς τη δημόσια υγεία στη χώρα μας και δυστυχώς ένα από τα θύματα είναι και το νοσοκομείο της περιοχής μας».