Πέμπτη
19
Σεπτέμβριος
TOP

ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου: «Πλήγμα στη δημόσια υγεία στη Μεσσηνία, σε κίνδυνο η υγειονομική κάλυψη»

Βολές και από το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, με αναφορές για πλήγμα στη δημόσια υγεία και για τον κίνδυνο στον οποίο μπαίνει πλέον η υγειονομική κάλυψη του νομού. Αναλυτικά:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διανύουμε τον 6ο χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και η απαξίωση της Μεσσηνίας συνεχίζεται…

Ούτε ένα έργο υποδομής, ούτε ένα έργο με αναπτυξιακό χαρακτήρα, παρά μόνο υποσχέσεις, συναντήσεις, φωτογραφίες και δελτία τύπου την ώρα που η Μεσσηνία βοά για να αποτρέψει την δημογραφική συρρίκνωση και την εγκατάλειψη.

Και ως επιστέγασμα γίναμε μάρτυρες της προχειρότητας και του αποσπασματικού τρόπου λειτουργίας του επιτελικού κράτους μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Υγείας.

Η απόφαση για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας σε άγονο τύπου Β΄ (η μοναδική στην Ελλάδα υποβάθμιση), η παραμονή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας σε άγονο τύπου Β΄ (αντί για αναβάθμιση σε Α΄) η ένταξη των Κέντρων Υγείας Φιλιατρών – Μελιγαλά – Πύλου σε άγονο τύπου Β΄ (αντί για ένταξη σε Ά) και η μη ένταξη του Κέντρου Υγείας Αγ. Νικολάου σε ειδικό καθεστώς (αντί για ένταξη του σε Ά), δίχως προηγούμενη διαβούλευση με τους άμεσα εμπλεκόμενους και με τους Κυβερνητικούς Βουλευτές της Μεσσηνίας σε ρόλο κομπάρσου αναδεικνύει πλέον πως η παρέα του κυρίου Μητσοτάκη σχεδιάζει και υλοποιεί τις αποφάσεις της και στον κρίσιμο τομέα της Υγείας.

Την ώρα που αποτελεί ζητούμενο η ενίσχυση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρει άλλο ένα πλήγμα αυτήν την φορά στην δημόσια υγεία στην Μεσσηνία, θέτοντας σε κίνδυνο την υγειονομική κάλυψη των κατοίκων του νομού.

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας, ως κεντρικό σημείο αναφοράς για την υγειονομική περίθαλψη στην περιοχή μας, έχει εξυπηρετήσει χιλιάδες πολίτες με αφοσίωση και υψηλό επίπεδο παροχών. Ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου που αμέσως μετά τους σεισμούς ενέταξε το Νοσοκομείο Καλαμάτας σε άγονο τύπου Α΄ ώστε να δοθούν τα απαραίτητα κίνητρα για την στελέχωση και λειτουργία του. Επί 37 χρόνια ουδείς διανοήθηκε να το υποβαθμίσει. Και όμως βρέθηκε ο πάντα πρόθυμος Άδωνης Γεωργιάδης να υλοποιήσει αυτό που μεθοδικά έχει ξεκινήσει, την απαξίωση του Δημοσίου χαρακτήρα της Υγείας και την παράδοση της στον ιδιωτικό τομέα.

Η απόφαση αυτή δεν αντικατοπτρίζει μόνο την απαξίωση των επαγγελματιών υγείας που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την υγεία των συμπολιτών μας, αλλά και την αδιαφορία της πολιτείας για τις ανάγκες μιας ολόκληρης περιφέρειας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει άμεσα την απόφασή της και να προχωρήσει σε ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού των Υγειονομικών Μονάδων στην Μεσσηνία με παράλληλη μόνιμη επίλυση του προβλήματος της Ανατολικής Πυλίας με μόνιμη δομή ΕΚΑΒ, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής μας.

Το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, στους φορείς και στους πολίτες. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η υγεία των συμπολιτών μας να γίνει θύμα κυβερνητικών μεθοδεύσεων που αποδυναμώνουν τις δομές υγείας της περιφέρειας.

Η παροχή δημόσιας – δωρεάν υγείας είναι αγαθό που οφείλουμε να προστατεύσουμε.

Ν.Ε Μεσσηνίας
ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής