Παρασκευή
27
Σεπτέμβριος
TOP

Στην Καλαμάτα το 13ο Συνέδριο της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων Εξατομικευμένων Θεραπειών

Ένα πολύ σημαντικό συνέδριο υγείας πρόκειται να φιλοξενήσει η πόλη της Καλαμάτας στις 28 Σεπτεμβρίου 2024. Ο λόγος για το 13ο Συνέδριο της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων Εξατομικευμένων Θεραπειών με θέμα “Στοχευμένες Ανοσοθεραπείες σε συμπαγείς κακοήθειες και τα Ηighlights in Molecular-Oncology and ImmunoOncology”, οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Elite.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική και Διεθνή Εταιρεία Μοριακά Στοχευμένων Εξατομικευμένων Θεραπειών (Ε.Δ.Ε.Μ.Σ.Ε.Θ.), η οποία κλείνει μία Δωδεκαετία στα επιστημονικά δρώμενα της Ογκολογίας και τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.), της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (Ε.Ε.Α.Ο.), της ΑΚΟΣ – Θεραπεία Σώματος & Ψυχής, της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων – Εργαζομένων Ακτινοθεραπείας (Ε.Ε.Ε.Ε.Α.) και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.
Highlights του Συνεδρίου θα είναι οι νέες εξελίξεις στην Ανοσο-Ογκολογία και η παρουσίαση από τον κ. Κωνσταντουλάκη Παντελή και των συνεργατών του, των προοπτικών που παρουσιάζονται με τη μέθοδο NGS – Next Generation Sequencing – στην εύρεση μοριακών Βιοδεικτών πρώιμης διάγνωσης, θεραπευτικής αντιμετώπισης και αλλαγής θεραπευτικού πρωτοκόλλου σε περίπτωση εμφάνισης drug-resistance.

Άκομη θα παρουσιαστούν οι νέες Θεραπευτικές ενδείξεις των ADCs, καθώς και η αξία του Ογκολογικού Συμβουλίου που θα πρέπει να ενεργοποιείται σε κάθε ασθενή με καρκίνο πριν από κάθε θεραπευτική παρέμβαση.
Στην τελετή έναρξης η Ζωγράφος κα Ελένη Σαμέλη θα μας ταξιδέψει στις θεραπευτικές ιδιότητες της τέχνης (Ζωγραφικής κλπ) στα άτομα με καρκίνο (Art Therapy).
Η Γενετική ταυτοποίηση του όγκου με τη μέθοδο των Υγρών Βιοψιών – NGS – μαζί με τις εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να μας οδηγήσει σε συνδυασμούς Ανοσοθεραπείας και Στοχευμένων θεραπειών, δηλαδή στο ιδανικό θεραπευτικό μοντέλο της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ -PRECISION MEDICINE – για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά.