Πέμπτη
26
Σεπτέμβριος
TOP

Χάϊδω Παναγιωτοπούλου για Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα «Έχει μείνει στις καλένδες… – Προέχει η ασφάλεια των πολιτών. Δεν πάει άλλο…»» (video)

Να υπάρξουν άμεσα απαντήσεις για το Πύργος -Καλό Νερό -Τσακώνα ζητά η κοινωνία σε όλους τους τόνους και σε κάθε ύφος, με τις φωνές να πληθαίνουν απέναντι στη σιγή του αρμόδιου υπουργείου. Σε αυτές έρχεται να προστεθεί και εκείνη της Χάιδως Παναγιωτοπούλου, που κάλεσε την κυβέρνηση, τους βουλευτές του τόπου και την δημοτική να κάνουν τα λόγια πράξεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “δεν πάει άλλο!”.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια» κάνοντας μια αναδρομή στα όσα έχουν προηγηθεί και στις συζητήσεις -επί συζητήσεων- που έχουν γίνει κατά το παρελθόν για το θέμα του οδικού άξονα με εκπροσώπους της κεντρικής ηγεσίας και της αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού, εξέφρασε την λύπη της για το γεγονός ότι «στην Ελλάδα το κράτος δεν έχει συνέχεια».

 Στον αντίποδα δεν έκρυψε τη χαρά της για την προσπάθεια που καταβάλλεται από συλλόγους και τοπικές κοινωνίες για να πάρει επιτέλους μπροστά η υλοποίηση ενός τόσου σημαντικού αναπτυξιακού έργου που συνδέεται άμεσα και με την ασφάλεια των πολιτών. «Έχει μείνει στις καλένδες όλο αυτό» σημείωσε αρχικά ως προς ορισμένα χαρακτηριστικά «μιλάμε για την Ολυμπία Οδό, για το πρόβλημα που έχει προκύψει στην περιοχή του Καϊάφα» και τόνισε πως «παραχωρησιούχος και Υπουργείο Υποδομών πρέπει άμεσα να πιεστούν, να σκύψουν και να δουν τους φακέλους, τις μελέτες, να προκρίνουν επιτέλους ποια από τις λύσεις θα αποφασίσουν να ακολουθήσουν, να την προωθήσουν στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ξεκινήσει επιτέλους κάτι! Δεν πάει άλλο…»

Αναφερόμενη και στο εξίσου σημαντικό κομμάτι της ασφάλειας η κα Παναγιωτοπούλου υπογράμμισε πως «είναι δρόμοι καρμανιόλες, τριτοκοσμικοί, δρόμοι που έχουν χύσει το αίμα τους χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών», για να τονίσει με αφορμή το πρόσφατο πολύνεκρο δυστύχημα πως «πολύνεκρα δεν είχαμε μόνο τώρα το καλοκαίρι! Οι δρόμοι αυτοί προέχει να τρέξουν να ολοκληρωθούν, να γίνουν για την ασφάλεια των πολιτών. Προέχει η ασφάλεια των πολιτών! Οι υπουργοί είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του κόσμου». Η κα Παναγιωτοπούλου κάλεσε τους βουλευτές της Μεσσηνίας, αλλά και όλες τις παρατάξεις και την τοπική αρχή «να κάνουν συναντήσεις» και «να προβεί σε πιέσεις γιατί από εκείνο το συμβούλιο που είχαμε πάρει μια απόφαση να συστήσουμε Επιτροπή την δεν έγινε ποτέ!». Στρέφοντας τα βέλη της στη δημοτική αρχή Τριφυλίας λέγοντας πως «στέκεται στο ό,τι δεν έχει αρμοδιότητα… Ό,τι αφορά τα γεωγραφικά μας όρια, έχουμε και αρμοδιότητα και τη θέση του δημάρχου να ανοίξει, να χτυπήσει πόρτες και να μπει να διεκδικήσει. Είναι υποχρέωση αυτό! Δεν εξαντλείται η αρμοδιότητα του δημάρχου στην τυπική αρμοδιότητα που του καθορίζει ο νόμος… Είναι αρμόδιος να διεκδικήσει, να τρέξει να ξεσηκώσει, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να ασχοληθούν!»

Ασκώντας στο σημείο αυτό κριτική στην αδράνεια που επιδεικνύει ο δήμος Τριφυλίας και σε μια σειρά από άλλα έργα όπως το λιμάνι, που χαρακτηρίζεται ως μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχή για το οποίο σημείωσε πως «έχουν πέσει 17 εκατ. ευρώ και άλλα 5 που είναι για να ολοκληρωθεί, κι αυτό στις καλένδες έχει καταλήξει…» σχολιάζοντας επίσης το γεγονός πως κωλυσιεργία παρατηρείται από τον δήμο Τριφυλίας και σε μια σειρά από άλλα έργα που «ενώ», όπως σημείωσε, «δαπανούνται δημόσια χρήματα, δεν ολοκληρώνονται…».