Πέμπτη
26
Σεπτέμβριος
TOP

Χ. Μπούρας (Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών): «Χάνουμε φοιτητές από το κόστος διαβίωσης» (video)

Η κρίση του κόστους ζωής έχει διαταράξει περαιτέρω τη λεπτή ισορροπία μεταξύ του κόστους στέγασης και άλλων εξόδων για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες με αποτέλεσμα συχνά να διακόπτουν τις σπουδές τους. Την δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές /τριες, οι οποίοι δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα υψηλά κόστη διαβίωσης, αναδεικνύει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση BEST παρουσίασε ορισμένα στοιχεία που αποτυπώνουν ξεκάθαρη την όλη κατάσταση «υπολογίζοντας ενοίκιο σίτιση, λογαριασμούς και άλλα έξοδα το κόστος είναι δυσβάσταχτο.»

Ο κ. Μπούρας αναφέρθηκε σε μια σειρά από πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην Πάτρα, χτυπώντας την πρώτη  πόρτα, εκείνη των ιδιοκτητών… «Έκανα προσωπική έκκληση για ορθολογική μείωση των ενοικίων», προσεγγίζοντας επίσης καταστήματα εστίασης για την πιθανότητα εφαρμογής προγραμμάτων ειδικά για τους φοιτητές. Η Πάτρα φέτος υποδέχεται 5.000 φοιτητές και είναι κομβικής σημασίας όπως είπε «να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ελκυστικό ώστε να μην έχουν προβλήματα με την κρίση που υπάρχει.»

Παράλληλα στις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν και η δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων φιλοξενίας σπουδαστών στις εστίες.

«Στο Πανεπιστήμιο Πατρών» όπως εξήγησε ο κ. Μπούρας «Όποιος πληροί τα κριτήρια θα βρει δωμάτιο» ενώ σε ότι αφορά στη σίτιση σημείωσε πως «Όσοι δεν πληρούν, έχουμε εξασφαλίσει από τον ανάδοχο με 3 ευρώ την ημέρα να σιτίζονται.» Επαφές υπήρξαν επίσης με τα αστικά ΚΤΕΛ για την εξασφάλιση μειωμένων τιμών για κάρτες απεριορίστων διαδρομών αφού στόχος είναι «να δώσουμε μια ανάσα στην ελληνική οικογένεια».