Σάββατο
28
Σεπτέμβριος
TOP

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Κάνουμε εκλογές στο ΠΑΣΟΚ γιατί δεν πείσαμε 2,5 εκατομμύρια πολίτες που έφυγαν από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να μας εμπιστευτούν

“Κάνουμε εκλογές στο ΠΑΣΟΚ γιατί δεν πείσαμε 2,5 εκατομμύρια πολίτες που έφυγαν από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να μας εμπιστευτούν” ανέφερε σε συνέντευξή του  στο MEGA και την εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Το 2021 οι δημοσκοπήσεις που έβγαζαν τα κανάλια δεν έπεσαν μέσα, διαφορετικά σήμερα θα είχαμε άλλον Πρόεδρο.

Επειδή με ρωτάτε ποιος θα είναι στον δεύτερο γύρο, εγώ το λέω ξεκάθαρα και σας βάζω στοίχημα ότι θα είναι ο Χάρης Δούκας.

Γιατί πάμε σε εκλογές;

Εμείς ήμασταν δεύτεροι πριν τις Ευρωεκλογές και χάσαμε τη δεύτερη θέση και πήγαμε τρίτοι και ο Πρόεδρός μας τόνισε ότι η Τρίτη θέση είναι πολιτική ήττα.

Επομένως με τη σημερινή εικόνα όπου η ΝΔ είναι στο 30% και 15% το ΠΑΣΟΚ μιλάμε για ένα πολιτικό σύστημα που δεν έχει αξία.

Αυτή τη στιγμή λέμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε αρχηγό και τις πολιτικές προτεραιότητες έτσι ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει η παράταξη. Αυτό είναι το βασικό ζητούμενο. Δεν υποτιμούμε την προσπάθεια που έκανε η Φώφη Γεννηματά και πήγε το ΠΑΣΟΚ στο 8,5% ούτε την προσπάθεια του Ανδρουλάκη που πήγε το ΠΑΣΟΚ στο 12,8%.

Πρέπει κάποια στιγμή να κατανοήσουμε στα δημοκρατικά κόμματα ότι ο καθένας έχει τις απόψεις του και θα τις εκφράζει δημόσια.

Είναι αυτονόητο για εμάς που μείναμε στην παράταξη στα πιο δύσκολα χρόνια ότι όποιος και να εκλεγεί θα είμαστε στην πρώτη γραμμή. Το ίδιο πιστεύω και για τον κ. Ανδρουλάκη εάν εκλεγεί ο Χάρης Δούκας.

Για ενδεχόμενη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μια διαδικασία που δεν ξέρεις με ποιόν να συνεννοηθείς. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απευθυνθεί σε συγκεκριμένο κόσμο.

Στο ΠΑΣΟΚ κάνουμε εκλογές γιατί δυόμιση εκατομμύρια ψηφοφόροι που έφυγαν από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ψήφισαν ούτε στις εθνικές εκλογές, ούτε στις Ευρωεκλογές ΠΑΣΟΚ.

Αυτό το μεγάλο ακροατήριο που αναζητά μια κεντροαριστερή λύση είναι πολύ πιθανό εάν δεν την βρει να δούμε το επόμενο διάστημα ως αξιωματική αντιπολίτευση την ακροδεξιά. Κατά την άποψή μου ο κ. Δούκας μπορεί να επιτύχει αυτό που πέτυχε στην Αθήνα σε μικρογραφία. Στην Αθήνα κέρδισε τη ΝΔ παίρνοντας ψήφους και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ. Αυτό που θέλουμε σήμερα είναι έναν ηγέτη και όχι έναν μεσσία, ο οποίος θα κερδίσει τον απλό λαϊκό κόσμο, τα λαϊκά συμφέροντα και θα να κάνει το ΠΑΣΟΚ πλειοψηφικό κόμμα.

Για την παιδική εγκληματικότητα

Υπάρχουν καλλιτέχνες που με τα τραγούδια τους στέλνουν τον κόσμο στη βία, υπάρχουν όμως και καλλιτέχνες που αγαπούν τα παιδιά, υπάρχουν είδωλα. Αυτοί, μαζί με την πολιτεία πρέπει να βγουν μπροστά και να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια, διαφορετικά δεν θα πετύχουμε.