Τετάρτη
24
Ιούλιος
TOP

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Να αξιολογηθεί και ο Ανδρούλακης κι όχι να απειλεί με διαγραφές -Δεν θέλουμε να… παίξουμε πάλι στον μικρό τελικό με τον Κασσελάκη» (video)

«Πρέπει να βρούμε πρωθυπουργίσιμο πρόσωπο» δηλώνει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος παίρνοντας θέση στο θέμα της… επόμενης ημέρας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και καλώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη να εκκινήσει εγκαίρως τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέου αρχηγού κόμματος, ώστε από την επόμενη κιόλας χρονιά η παράταξη να είναι σε θέση μάχης και διεκδίκησης ακόμα και στην πιθανότητα πρόωρων εκλογών.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται αμέσως μετά τα… απόνερα των ευρωεκλογών με όλα τα κόμματα να μετρούν απώλειες και τα μηνύματα των πολιτών πιο ηχηρά από ποτέ άλλοτε. «Η Νέα Δημοκρατία τιμωρήθηκε για την ακρίβεια για την αλαζονεία, τιμωρήθηκε για τα θέματα που αφορούν τις τράπεζες, για το διαλυμένο ΕΣΥ, αλλά… δυστυχώς είναι “ζωντανή”» σημείωσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και συνέχισε «και παραμένει μεγάλη ισχυρή δύναμη γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση με βάσει την ψήφο του ελληνικού λαού».

Στις ευρωεκλογές η κυβερνώσα παράταξη απώλεσε 1 εκατομμύριο ψηφοφόρους, ο ΣΥΡΙΖΑ περίπου 600 χιλιάδες και το ΠΑΣΟΚ περίπου 100 χιλιάδες, γεγονός που άνοιξε τον “ασκό του αιόλου” και την κουβέντα για αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα της κεντροαριστεράς. «Αυτό που προτείνω και πρότεινα είναι να λύσουμε όλα αυτά τα ζητήματα… το θέμα της αποτίμησης του αποτελέσματος, να μιλήσουμε για πολιτικές, να υπάρξουν υποψήφιοι που θα μας πουν το πολιτικό τους πλαίσιο για το ΠΑΣΟΚ και τη διεύρυνση να γίνουν εκλογές, να κάνουμε συνέδριο έτσι ώστε από το 2025 να είμαστε έτοιμοι και να μην χρειαστεί να έρθουν π.χ. πρόωρες εκλογές βρούν προ εκπλήξεων», είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος για να ασκήσει κριτική σε όσους δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της απώλειας απευθυνόμενος και προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, για τον οποίο είπε πως «δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει… Εμείς του ζητάμε Δημοκρατία και προσφυγή στην κάλπη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλάει για διαγραφές». Κατά πόσο η απειλή αυτή τρομάζει όσους ζητούν αλλαγή «τιμονιέρη», ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας έδωσε ξεκάθαρη απάντηση λέγοντας πως πρόκειται για «πολιτική ήττα», άρα «πρέπει να αξιολογηθεί και ο ίδιος και όχι να απειλεί με διαγραφές.» υπογραμμίζοντας παράλληλα το γεγονός ότι στον χώρο της κεντροαριστέρας «υπάρχουν υποψήφιοι, δυνατοί, και πρέπει να υπάρχουν… Ξέρουμε τα ονόματα, τα ονόματα ακούγονται αλλά πρέπει να ανοίξει αυτή η διαδικασία», ρίχνοντας το μπαλάκι στον νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ και σημειώνοντας πως οι διαδικασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό.

Όσο για την πρόταση του Νίκου Παππά, περί ενιαίας… κεντροαριστεράς, ο Αρκάς Βουλευτής ήταν απόλυτος. «…με τον κ. Κασσελάκη δεν έχουμε καμία πολιτική σχέση. Είναι ένα κόμμα “σούπερ μάρκετ” σου λέει ότι θέλεις και κάνει ότι θέλεις» τονίζοντας πως «όσοι την αποδέχονται είναι για να μην αλλάξει τίποτα.» 

Επαναλαμβάνοντας την αναγκαιότητα να «τρέξουν» εντός του 2024 οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην αλλαγή σκυτάλης και το συνέδριο «που θα δώσει τους μεγάλους άξονες για το πως θα αντιμετωπίσουμε τη ΝΔ», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στο ρόλο που θα πρέπει να έχει το κόμμα την επόμενη μέρα «όχι να παίξουμε πάλι στον μικρό τελικό με τον κ. Κασσελάκη. Θέλουμε πρόσωπο πρωθυπουργήσιμο».