Τρίτη
15
Οκτώβριος
TOP

Oι συνεχείς προκλήσεις και το μεγάλο αγκάθι… για την εστίαση – Οι στοχεύσεις του νέου ΔΣ του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας (video)

Με το ίδιο διεκδικητικό πλάνο και ανανεωμένο κατά 30% συνεχίζει το έργο του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, στο τιμόνι του οποίου παραμένει για τρία ακόμη χρόνια ο Νίκος Μαλαπέτσας.

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΚ στάθηκε στο σημαντικό γεγονός ότι νέοι άνθρωποι συστρατεύονται υπό την ομπρέλα του ΣΚΕΑΚ και δημιουργούν ένα ακόμη μεγαλύτερο μέτωπο με την δική του επανεκλογή και προεδρία να αποτελεί την τελευταία τονίζοντας πως «είναι αναγκαία η παρουσία όλων» αλλά κυρίως «των νέων ανθρώπων».

Ο κλάδος της εστίασης βρίσκεται εδώ και χρόνια αντιμέτωπος με μια σειρά προκλήσεων που καθιστούν δυσοίωνο το μέλλον πολλών επιχειρήσεων ενώ έχει υποστεί πάνω από 40 αύξηση στο κόστος λειτουργίας του. «Τα τελευταία χρόνια μας κυβερνούν άνθρωποι οι οποίοι λειτουργούν περισσότερο τεχνοκρατικά και λιγότερο με όραμα».

Εξαίροντας την πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που επί των ημερών του μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση ο Νίκος Μαλαπέτσας «Ένας πολιτικός με μια κίνηση μόνο, είναι και συντοπίτης μας, αποφάσισε να μειώσει στην εστίαση τον ΦΠΑ από 23 σε 13% και έδωσε φτερά στην εστίαση», τονίζοντας σε αυτό το σημείο την ανάγκη για ανάλογες πολιτικές στις μέρες μας όπου οι απανωτές προκλήσεις και δυσκολίες δημιουργούν ένα εχθρικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις «…δεν μπορούν να είναι βιώσιμες» είπε για να υπογραμμίσει το γεγονός ότι οι επιχειρείται ένας «βίαιος μετασχηματισμός στον κλάδο της εστίασης ο οποίος έχει δημιουργήσει προβλήματα και πρέπει οι επαγγελματίες να είναι προσεκτικοί.»

Μια νέα πρόκληση κι ένα «αγκάθι», όπως το αποκάλεσε αποτελεί για τον κλάδο της εστίασης η κάρτα εργασίας «Πρέπει να διεκδικήσουμε την διαφορετικότητα που πρέπει να έχει ο κλάδος μας. Δεν είμαστε κατά, είμαι υπέρ αλλά να δούμε πως θα λειτουργήσει χωρίς να χωρίς να εξολοθρεύσει επιχειρήσεις», είπε καταλήγοντας.