Πέμπτη
17
Οκτώβριος
TOP

Π. Καρβέλας (δήμαρχος Πύλου Νέστορος) «Βαρύ το τίμημα της ανομβρίας – Ξεχωριστά και με ηχηρά μηνύματα τα φετινά Ναυαρίνεια» (video)

Το τίμημα της ανομβρίας σε πολλές ελαιοκαλλιέργειες στη Μεσσηνία και ειδικότερα στην περιοχή της Πυλίας είναι βαρύ. Παρά το γεγονός ότι η παραγωγή είναι καλή «…δυστυχώς η παρατεταμένη ανομβρία δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα και στον καρπό και στο ίδιο το φυτό. Εάν αυτό συνεχιστεί» που όλα δείχνουν πως κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο τότε, όπως σημείωσε ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος «θα μιλάμε για μια τεράστια καταστροφή.» Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε εκτεταμένη συζήτηση στη συνάντηση με παράγοντες του ΕΛΓΑ, με τον δήμαρχο Παναγιώτη Καρβέλα να παραθέτει τους βασικούς άξονες αντιμετώπισης του προβλήματος.

Το θέμα όπως είπε είναι «πως θα μπορέσουμε να αποζημιώσουμε  τους αγρότες(…) πως πρέπει να καλλιεργείται το φυτό και τρίτο, και εξίσου βασικό πρέπει να δημιουργηθούν τα έργα υποδομής ώστε να εξασφαλίσουμε άρδευση σε μια πολύ δύσκολη περιοχή”, εν αναμονή βεβαίως του Μιναγιώτικου φράγματος το οποίο ειναι «Ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο» που, ομως, όπως σημείωσε ο κ. Καρβέλας, από μόνο του «δεν λύνει το πρόβλημα σε αυτή μεγάλη αναπτυσσόμενη και με μεγάλες ανάγκες περιοχή».

Αύριο, Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα επισκεφτεί για αυτοψία περιοχές της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, μεταξύ των οποίων και ελαιοπερίβολα στην περιοχή της Χώρας. Αυτό που επεσήμανε ο κ. καρβέλας είναι  πως θα πρέπει «να δημιουργήσουμε τους κανόνες ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την απώλεια εισοδήματος των αγροτών που αντανακλά σε όλη την οικονομία».

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στον δρόμο «τα νέα είναι θετικά» όπως είπε καθώς προχώρησε η διαδικασία για την πρώτη δόση  απαλλοτριώσεων και εντός των ημερών αναμένεται να «ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες στην περιοχή Ξερια » χαρακτηρίζοντάς το ως «ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα».

Σε εξέλιξη και οι εργασίες στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κορώνης, ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής, το οποίο όπως σημείωσε «Ευελπιστούμε ότι του χρόνου θα είμαστε έτοιμοι να το εγκαινιάσουμε». Ένα κτίριο «στολίδι» πάνω από 3.750 τ.μ. που θα προσφέρει δυνατότητες φιλοξενίας και άλλων εκδηλώσεων που, όπως υπογράμμισε «θα συνάδουν με την περιοχή,  με έμφαση στη γαστρονομία, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία»

ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΗΧΗΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΝΑΥΑΡΙΝΕΙΑ

Η Πύλος θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το επόμενο τριήμερο αρχής γενομένης απο αυριο οπότε ξεκινούν οι εορτασμοί για την 197η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου 2024. Μία εκδήλωση που συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου απ’ όλη την Ελλάδα, για να τιμηθεί η 20η Οκτωβρίου του 1827, μια ημέρα ορόσημο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας!

«Θα είναι πολύ ιδιαίτερα, ξεχωριστά και καλά οργανωμένα» είπε ο κ. Καρβέλας εκφράζοντας την πεποίθησή του πως η καλή προετοιμασία που έχει γίνει θα φανεί στο αποτέλεσμα. Σε μια εποχή διεθνών κρίσεων με την Ελλάδα να «δοκιμάζεται», το Εθνικό μήνυμα που θα αναδειχθεί μεσω των επετειακων αυτων εκδηλώσεων είναι πολύ σημαντικό τονίζοντας της σημασία της διπλωματίας και των συνεργασιών με άλλα κράτη ως χώρα, εκτιμώντας τέλος πως «οι διεθνείς συνθήκες είναι με το μέρος της πατρίδας μας».