Τόσο το πράσινο, όσο και το μαύρο τσάι προέρχονται από το ίδιο φυτό (Camellia sinensis), ωστόσο, υποβάλλονται σε διαφορετικές διαδικασίες ζύμωσης και οξείδωσης.
Το μαύρο τσάι είναι ένα πλήρως οξειδωμένο τσάι, ενώ, το πράσινο τσάι δεν οξειδώνεται.
Ωστόσο, αρκετοί αναρωτιούνται ποιο από τα δύο ροφήματα προσφέρει τα περισσότερα οφέλη για την υγεία.
Ας δούμε, όμως, πρώτα μαζί τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το καθένα, ξεχωριστά.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του newsit.gr πατώντας εδώ