Παρασκευή
7
Φεβρουάριος
TOP

Τώρα μαζεύουν τις δηλώσεις Τραμπ ότι θα κάνει τη Γάζα «Κυανή Ακτή» και θα διώξει τους Παλαιστίνιους -Τι λένε ότι εννοούσε

Η αμερικανική κυβέρνηση έκανε προσπάθειες να μετριάσει τις δηλώσεις-σοκ του προέδρου Τραμπ, κατά τις οποίες οι ΗΠΑ θα «πάρουν τον έλεγχο» της Λωρίδας της Γάζας.

Από τη πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε ρητώς εναντίον «εθνοκάθαρσης» στον ρημαγμένο έπειτα από 15 μήνες πολέμου παλαιστινιακό θύλακο.

Μετά τη θύελλα επικρίσεων σε διεθνές επίπεδο για το σχέδιο που παρουσίασε ο Αμερικανός πρόεδρος, το οποίο προβλέπει ιδίως να αδειάσει από τον πληθυσμό της η μικρή παραθαλάσσια περιοχή, ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο διαβεβαίωσε πως οποιαδήποτε απομάκρυνση των Γαζαίων δεν θα ήταν παρά προσωρινή.

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του iefimerida.gr πατώντας εδώ