
Απρίλης… μήνας και οι καλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών αποτέλεσαν «επιταχυντή» στο να βγει στη διαδικασία συγκομιδής το πρώτο καρπούζι. Με την πρωιμότητα να επιτυγχάνεται και φέτος -χάριν στις υψηλές παραγωγικές επιδόσεις και καλλιεργητικές μεθόδους της Τριφυλίας- το πρώτο προϊόν βγήκε σήμερα σε θερμοκήπιο της περιοχής. Φυσικά για την ποιότητα του προϊόντος δεν χρειάζεται καν να υπάρξει αναφορά, μια και αυτή, είναι και φέτος εξαιρετική, και φυσικά, συνώνυμη με την παραγωγική δυναμική της περιοχής.
Καλλιεργητές και εξαγωγείς ήδη ετοιμάζονται για τα όσα σχετίζονται με την προώθηση του προϊόντος και την υπερκάλυψη των αναγκών τροφοδοσίας της αγοράς, με χαρακτηριστικές τις αναφορές τους πως «…παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες -αγροτικά χέρια, κόστη, διεθνείς συνθήκες κλπ- θα γίνει και φέτος κάθε δυνατή προσπάθεια από όλους για να έχει το προϊόν μας την θέση που του αξίζει στις αγορές» και να σημειώνουν παράλληλα «πως πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα για τον αγροτικό τομέα γιατί το αξίζει η περιοχή και το αποδεικνύει αυτό κάθε χρόνο με την δυναμική και τα προϊόντα της».