TOP

Tragedy Explored (στα αγγλικά) & Αντιγόνη του Σοφοκλή (στα ισπανικά) στο 12ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη

Σήμερα, Τετάρτη 30 Απριλίου, στο πλαίσιο του 12ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη, πραγματοποιήθηκαν δύο θεατρικές παραστάσεις. Η πρώτη, με τίτλο Tragedy Explored (στα αγγλικά), παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα του Royal Academy of Dramatic Art του Λονδίνου, ενώ η δεύτερη ήταν η Αντιγόνη του Σοφοκλή (στα ισπανικά), σε απόδοση της ομάδας Komos Compañía Teatral από το High School Districte Marítim της Ισπανίας.

Οι παραστάσεις φιλοξενήθηκαν στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης και τις παρακολούθησαν μαθητές από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το 4ο Λύκειο Καλαμάτας, το οποίο συνοδεύτηκε από το Renan High School, το Γενικό Λύκειο Δωρίου, καθώς και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο- Λύκειο Ι.Π. Μεσολογγίου.

Παράλληλα, πριν την έναρξη των παραστάσεων, πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική δράση «Η Μουσική και τα Μουσικά Όργανα στην Αρχαία Ελλάδα» από τον Γιώργο Μουνδρουλέα, την οποία παρακολούθησαν μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Μετά το πέρας των παραστάσεων, χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Μεσσήνης, κ. Παναγιώτης Μπεσσής, ο οποίος ευχαρίστησε τους συντελεστές και τους προσέφερε αναμνηστικά διπλώματα.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται την Παρασκευή 2 Μαΐου με δύο ακόμη παραστάσεις: την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη (στα ισπανικά) από τη θεατρική ομάδα La Nave Argo και την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή (επίσης στα ισπανικά) από την ομάδα Alezeia Teatro del Colegio Maravillas, Malaga.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας  και ώρα 20:00, στο πλαίσιο του 12ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, θα πραγματοποιηθεί η βραδιά καλωσορίσματος «Η γέφυρα των Πολιτισμών – Χτίζουμε γέφυρες ενώνουμε πολιτισμούς» στην Πλατεία της Μεσσήνης.

Η εκδήλωση, που τελεί υπό τη χρηματοδότηση του Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα προσφέρει μια θερμή και φιλόξενη υποδοχή στις θεατρικές αποστολές από την Ισπανία, την Κίνα και την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, προβολές με αποσπάσματα από τις θεατρικές παραστάσεις, κεράσματα με τοπικά εδέσματα και ποτά, καθώς και μουσική από τις συμμετέχουσες χώρες. Η βραδιά θα πλαισιωθεί από φωτογράφηση και προσφορά αναμνηστικών δώρων στους συμμετέχοντες.

Μέσω της εκδήλωσης αυτής, η Μεσσήνη αναδεικνύει τη βαθιά πολιτιστική της παράδοση και προάγει τις αξίες της διεθνούς συνεργασίας, της φιλίας και του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή μας η παρουσία σας  στην εκδήλωση, ενώ σημειώνεται ότι όλες  οι παραστάσεις είναι ελεύθερες για το κοινό.

Συντελεστές της Royal Academy of Dramatic Art

Σκηνοθεσία (Director): Christopher Sivertsen

ΣκηνικάΚοστούμια: The Ensemble

Χορογραφία: The Ensemble and directing team

Μουσική Επιμέλεια: Dimitris Varkas and Mark Oldfield

Άλλοι Συντελεστές: Ian Morgan co-director

Σύνολο Ομάδας (Ensemble) 

Ensemble – Corrine Soland, Ethan Bareham, Georgia Gabrielides, Inge Crafford – Lazarus, Jack Clark, Jonah

Buksbaum, Joshua Aiu, Karl Wolf, Lucy Laverty, Marianna Fornari, Montserrat Cuellar Mestas, Nash Norgaard,

Oleksandra Barstok, Patrycja Dynowska, Soon Kuan Tang, Tara Kitson, William Edelson, Xiaoyao Luo

Συντελεστές  της θεατρικής ομάδας Komos Compañía Teatral της Ισπανίας.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ (DIRECTOR): Miguel Navarro (Classical Studies)

ΣΚΗΝΙΚΑ (SETS AND SCENERY):Miguel Navarro, Guillem Blanco

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ (COSTUMES): Guillem Blanco

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ (MUSICAL SUPERVISION): José Ignacio Payá (Professional Dance Studies)

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ (CHOREOGRAPHY: Sandra Comes

ΔΙΑΝΟΜΗΡΟΛΩΝ (αναλυτικά) / CAST

Antígona – Irene Navarro

Creonte – Guillem Blanco

Ismene – Neus Gurrea

Guardián – Gabriel Olaye

Hemón – José Ríos

Tiresias – Pablo Veigas

Mensajero – Andrea García

La Justicia – Sandra Comes

Música – José Ignacio Payá