Σάββατο
24
Φεβρουάριος
TOP

Α. Χαρίτσης: «Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν τέσσερα χαμένα χρόνια για την Μεσσηνία» (video)

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η χώρα, με τις αντιπαραθέσεις των κομμάτων να χτυπούν κόκκινο, την ίδια ώρα που οι πολίτες ζητούν  απαντήσεις στα ζητήματα της ακρίβειας που δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους.

«Αυτό που καίει τον κόσμο αυτή την στιγμή είναι αυτά που βιώνει στην καθημερινότητά… Δεν υπάρχει νόημα να αναλωνόμαστε σε άγονες αντιπαραθέσεις , οι οποίες δεν αγγίζουν τις αγωνίες που έχει η ελληνική κοινωνία», σημείωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best , ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι «οι πολίτες αδυνατούν να βγάλουν το μήνα, οι τιμές των βασικών ειδών διαβίωσης είναι σε υψηλό επίπεδο και την ίδια ώρα είναι καθηλωμένα τα εισοδήματα».

Μάλιστα εστιάζοντας στο ζήτημα αυτό ο κ. Χαρίτσης επεσήμανε πως όλες οι πολιτικές δυνάμεις, αυτή την περίοδο, θα πρέπει να απαντήσουν σε αυτά τα σοβαρά προβλήματα, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν δυσκολίες στην αντιμετώπισή τους.

«Μακριά από εμάς οι λογικές μαγικών λύσεων, δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά, υπάρχουν δυνατότητες και  πολιτικές για να ελαφρύνουν τους πολίτες σε αυτή την δύσκολη περίοδο. Γνωρίζουμε την διεθνή διάσταση του προβλήματος , όμως η χώρα μας είναι αυτή που πληρώνει το βαρύ τίμημα της κρίσης», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ , μίλησε για παρεμβάσεις που μπορεί να γίνουν σε τρία επίπεδα, στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος , ρύθμιση των χρεών, ελάφρυνση συγκεκριμένων έμμεσων φορολογικών υποχρεώσεων, μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα, μείωση κατώτατου συντελεστή και μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και να σταματήσει αισχροκέρδεια.

Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε ιστορικές τις επερχόμενες εκλογές γιατί όπως είπε  τίθενται ένα μεγάλο δίλλημα ,«θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η πορεία της θεσμικής κατρακύλας, θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η όξυνση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων, που φέρνει η κρίση και ο τρόπος που την διαχειρίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ.;  ή θα δοθεί η δυνατότητα με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ  να ανοίξει ο δρόμος για μια προοδευτική κυβέρνηση που θα επιχειρήσει κάτω από εξαιρετικές δύσκολες συνθήκες , χωρίς μαγικές λύσεις , με ένα πρόγραμμα σαφές τεκμηριωμένο και δεσμευτικό να δώσει απαντήσεις στις δυσκολίες των πολιτών;».

Ο κ. Χαρίτσης τέλος έκανε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, όσο φορά στα μεγάλα έργα της Μεσσηνίας λέγοντας χαρακτηριστικά, “η διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για την Μεσσηνία ήταν τέσσερα χαμένα χρόνια , τα μεγάλα έργα έχουν όλα παγώσει”.