Τρίτη
27
Σεπτέμβριος
TOP

Αχτσιόγλου – Χαρίτσης: “Η Eurostat καταγράφει νέο πληθωριστικό ρεκόρ για την Ελλάδα – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί μια ολόκληρη χώρα σε απόγνωση”

“ Η Eurostat καταγράφει νέο πληθωριστικό ρεκόρ για την Ελλάδα – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί μια ολόκληρη χώρα σε απόγνωση ” αναφέρουν σε κοινή τους δήλωσε οι Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών και του Αλέξης Χαρίτση, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του  ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat για τον Μάιο, δείχνουν νέο πληθωριστικό ρεκόρ στο 10,7% για την Ελλάδα, ενώ η κατάσταση στη χώρα μας είναι ήδη δραματική. Μάλιστα, ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης φτάνει σε ύψος – ρεκόρ 8,1% και ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι 2,6 μονάδες πιο πάνω, ο υψηλότερος σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη.

Τα νοικοκυριά αναγκάζονται να κάνουν περικοπές ακόμη και σε βασικές τους ανάγκες, οι εργαζόμενοι βλέπουν τον μισθό τους να χάνει συνεχώς την αγοραστική του δύναμη -μέχρι τον Απρίλιο ο κατώτατος μισθός είχε χάσει 18%, ο μέσος μισθός 9,9%, ο μισθός μερικής απασχόλησης 28%, σύμφωνα με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ- και οι επιχειρήσεις τον τζίρο τους να εξανεμίζεται. Ενώ η εκτόξευση του κόστους παραγωγής στην βιομηχανία, στο πρωτοφανές 48,8% για τον Απρίλιο,  θα οδηγήσει σε νέα επιδείνωση της κατάστασης.

Απέναντι στο κύμα της ακρίβειας που διαλύει την κοινωνική συνοχή, η κυβέρνηση στέκεται εδώ και μήνες με εγκληματική αδράνεια. Όσο όμως εκείνοι «χρυσώνουν το χάπι» βαφτίζοντας τα υπερκέρδη των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας υπερέσοδα και επιδοτούν την αισχροκέρδεια με δημόσιο χρήμα, οι πολίτες αγωνιούν πώς θα βγάλουν το μήνα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταφέρει να οδηγήσει μια ολόκληρη χώρα σε απόγνωση. Όσο νωρίτερα αποχωρήσουν τόσο καλύτερα για την ελληνική κοινωνία.