Κυριακή
2
Απρίλιος
TOP

Άδωνις Γεωργιάδης: Παραδοχή για αυξήσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ – Στο “καλάθι” μένουν σταθερές

Ξεκίνησαν οι αυξήσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ αλλά, στο 10ο καλάθι του νοικοκυριού, το 85% των τιμών παρέμειναν σταθερές σημείωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

“Το καλάθι του νοικοκυριού, για 10η εβδομάδα, έχει διατηρήσει σταθερές τις τιμές στην πλειοψηφία των προϊόντων του, αν και τα σούπερ μάρκετ έχουν ξεκινήσει και αυξάνουν κάποιες τιμές, με βάση τους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών για τη νέα χρονιά”.

Αυτό σημείωσε σε σημερινές δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ενώ σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

Ο υπουργός στην συνέντευξή του υπογράμμισε πως ο στόχος για το καλάθι του νοικοκυριού, μετά από 10 εβδομάδες εφαρμογής, δεν είναι να μειώνονται, περαιτέρω, στην πλειοψηφία των προϊόντων οι τιμές, καθώς έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια, αλλά να διατηρούνται σταθερές.

Σε ό,τι αφορά στις αυξήσεις που εντοπίζονται στο καλάθι του νοικοκυριού, όπως είπε, ενημερώθηκε από τα σούπερ μάρκετ ότι η αύξηση αφορά κυρίως τις τιμές πουλερικών και χοιρινού που είχαν αυξημένη ζήτηση τις ημέρες των εορτών.

πηγη News247.gr