Σάββατο
24
Φεβρουάριος
TOP

Αγαπηδάκη: Fake news οι θάνατοι από τα εμβόλια κατά της Covid-19

Να σταματήσει η παραπλανητική προπαγάνδα κατά του εμβολιασμού έναντι της Covid-19, ζήτησε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Ως «παραπλανητικές», απέρριψε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη τις έρευνες που επικαλέστηκε ο βουλευτής της «Νίκης» Νίκος Παπαδόπουλος ότι «υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια κατά της Covid-19».
Η κ. Αγαπηδάκη, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη Ερώτηση στην Ολομέλεια, χαρακτήρισε «απαράδεκτο, με αυθαίρετα επιχειρήματα και διαστρεφόμενες έρευνες να παραπλανάτε και να τρομοκρατείτε τους πολίτες, διασπείροντας  fake news» κατά των εμβολίων της Covid-19. Αυτό, είπε, «είναι τρομακτικά λυπηρό για εκλεγμένο βουλευτή και ιατρό».
Κατηγόρησε το κόμμα της «Νίκης» ότι επιχειρεί «βαριά και χείριστη αντιεμβολική προπαγάνδα». Υπενθύμισε τι είχαν πει ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, ότι όποιοι «στρέφονται κατά του εμβολιασμού έχουν σχηματικές απόψεις», και ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, που είπε ότι οι αρνητές του εμβολίου «δεν βουτούν τη γλώσσα στο μυαλό τους πριν μιλήσουν» και «όποιος κάνει το εμβόλιο είναι περισσότερο Χριστιανός γιατί σέβεται τον άνθρωπο και την επιστήμη».

Οι δύο μελέτες που επικαλέστηκε ο βουλευτής και η απάντηση Αγαπηδάκη

Για τη μελέτη στην οποία αναφέρθηκε ο βουλευτής, ο οποίος είπε ότι «25 Γερμανοί πέθαναν σε 20 ημέρες μετά τον εμβολιασμό τους κατά της covid-19», η κ. Αγαπηδάκη διευκρίνισε πως «η εν λόγω μελέτη είχε σκοπό να ερευνήσει κοινά ευρήματα και να περιγράψει κοινά χαρακτηριστικά μυοκαρδίτιδας σε άτομα που εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού και δεν έλαβαν θεραπεία για μυοκαρδίτιδα» και προσέθεσε: «Μεταξύ των μόλις 35 περιπτώσεων που εξέτασε το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, οι αυτοψίες αποκάλυψαν άλλες αιτίες θανάτου, λόγω προϋπαρχουσών ασθενειών σε ασθενείς και εκ τούτου αυτοί αποκλείστηκαν από περαιτέρω διερεύνηση. Από τους υπόλοιπους 25 ανθρώπους, μόνο σε πέντε περιπτώσεις υπήρξαν κατά την νεκροψία ευρήματα υποψίας μυοκαρδίτιδας, οι τρεις αντιμετώπιζαν προβλήματα (αρτηριακή υπέραση, ΧΑΠ, σακχαρώδη διαβήτη και θυροειδή “Χασιμότο”) και τελικά οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να φέρουν καμία λειτουργική απόδειξη και σύνδεση μεταξύ του εμβολίου και της μυοκαρδίτιδας στις περιπτώσεις που μελέτησαν. Δεν υπάρχει καμία μελέτη που να καταγράφονται 25 θάνατοι Γερμανών από τον εμβολιασμό Covid».

Για την «πρόσφατη» υποτίθεται μελέτη από τη Νορβηγία όπου δήθεν «έδειξε ότι 23 υπερήλικες πέθαναν μετά τον εμβολιασμό τους κατά της Covid», η αναπληρωτής υπουργός είπε ότι «αυτή δεν είναι καθόλου πρόσφατη αφού έγινε το 2021, όταν ο εμβολιασμός ήταν στα αρχικά του στάδια».
«Η Νορβηγία, ήταν από τις πρώτες χώρες που εισήγαγαν τον εμβολιασμό, μέχρι τις ημέρες της έρευνας είχαν διενεργήσει μόλις 43.740 εμβολιασμούς, και εμβολίασε πρώτα τους ευάλωτους πολίτες που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη. Η μελέτη αναφέρεται σε σοβαρά αδύναμους άρα και ευάλωτους από σοβαρή ασθένεια ηλικιωμένων, και αυτοί οι 23 θάνατοι που κατεγράφησαν ήταν σε πολύ ηλικιωμένους και αδύναμους ανθρώπους σε οίκους ευγηρίας, που αντιμετώπιζαν υπάρχοντα νοσήματα και ήταν σε τελικό στάδιο της ζωής τους. Από την μελέτη αυτή δεν καταγράφηκε καμία σύνδεση του εμβολίου με τον θάνατό τους, αντίθετα οι θάνατοι αυτοί, όπως δήλωσε ο επικεφαλής ιατρός, εντάχθηκαν από τους ίδιους τους ερευνητές στην αναμενόμενη θνητότητα του γενικού πληθυσμού για την εν λόγω ηλικιακή ομάδα», εξήγησε η αναπληρώτρια υπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και σημείωσε πως «παρά την έρευνα που επικαλείστε, η Νορβηγία μέχρι τον Αύγουστο του 2021 προχώρησε σε 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς».

Αγαπηδάκη: προσωπικά θλίβομαι για όσα φέρνετε στο Κοινοβούλιο

Απαντώντας προσωπικά στον βουλευτή, η κυρία Αγαπηδάκη του είπε πως «προσωπικά θλίβομαι για όσα φέρνετε στο Κοινοβούλιο γιατί -αν και το κόμμα σας είναι γνωστό για τις αντιεπιστημονικές, αντιεμβολιαστικές του θέσεις- παρουσιάζεται μια δήθεν επιστημονική τεκμηρίωση με Fake News και επιχειρείτε να τα παρουσιάσετε ως σοβαρά επιχειρήματα από σοβαρά επιστημονικά περιοδικά» και προσέθεσε ότι «εσάς δεν μπορώ να σας πείσω, όμως απευθύνομαι στους πολίτες που πρέπει να πιστεύουν στην επιστήμη και όχι στα ψεύδη που παρουσιάζονται ως επιστήμη».

Η αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι «μέχρι σήμερα σε όλη την υφήλιο έχουν γίνει 13,5 δισεκατομμύρια εμβολιασμοί, δηλαδή, αναλογικά έχει εμβολιαστεί δύο φορές όλος ο πληθυσμός της γης», σχολιάζοντας πως «με τα δικά σας δεδομένα όλοι θα έπρεπε να πέφτουμε στον δρόμο…» και υπογράμμισε ότι «τα εμβόλια έσωσαν ζωές».

Πηγή: oloygeia.gr