Σάββατο
10
Ιούνιος
TOP

Αγωνιστικό συλλαλητήριο συνταξιούχων την Παρασκευή στην πλατεία 23ης Μαρτίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρώτη ημέρα μετά τη  σύσκεψη των συνταξιουχικών οργανώσεων της Πελοποννήσου,  πού πραγματοποιήθηκε στο εργατουπαλληλικό κέντρο του Ναυπλίου, οι οργανώσεις του Νομού συναντηθήκαμε σήμερα στο εργατουπαλληλικό κέντρο Καλαμάτας, για να  οργανώσουμε την πάλη μας, σύμφωνα με  το διεκδικητικό πλαίσιο των συνεργαζόμενων οργανώσεων ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ καλούμε όλους συνταξιούχους του νομού σε αγωνιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και ώρα 6 μ.μ στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

 

ΓΙΑΤΙ:

 • ΔΕΝ  ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ,  ΤΗΝ, ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ Δ.Ε.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
 • ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 13ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΔΩΡΑ, ΤΟ ΕΚΑΣ. ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΩΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΜΑΣ ΤΑ ΟΣΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
 • ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΩΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΩΣ  ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ.
 • ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΑΡΟΜΙΚΑ ΤΟΥ 11ΜΗΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ  ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ  ΤΟΜΕΑ.
 • ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
 • ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΔΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ  ΜΟΝΟ  ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.
 • ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΑΚΑΓΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ.
 • ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ

                 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι.

Έχουμε την πείρα ιδιαίτερα των τελευταίων χρόνων ότι η μια κυβέρνηση που παίρνει την σκυτάλη από την άλλη ανεξάρτητα πολιτικού προσήμου συνεχίζει τον ίδιο θανατηφόρο δρόμο για εμάς και τις οικογένειές μας.

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι για το πώς θα θυσιάσουν παραπέρα τα δικαιώματά μας σε όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Είμαστε στον δρόμο του αγώνα γιατί ό,τι μέχρι σήμερα αποκρούσαμε, καθυστερήσαμε και πετύχαμε, οφείλεται  στην δράση μας.

Οφείλουμε να πιστέψουμε βαθιά ότι άλλη δυνατότητα δεν έχουμε παρά να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο σε μαζικότητα και συχνότητα οι αγώνες μας

 Είμαστε ξανά στον δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε στο ακέραιο συνολικά το πλαίσιο των αιτημάτων μας.

 •   Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. Κατώτερη σύνταξη στα 650 Ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρίες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
 •   Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα.
 •  Να αποδοθεί το 0.5% του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει, ποσό που έχει φτάσει στα 3 δισεκατομμύρια.
 •   Να αποδοθούν τώρα οι παράνομα παρακρατημένες συνδρομές (0,20) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφείλονται από το 2018. Καθώς και τα παρακρατηθέντα από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.
 •  Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
 •   Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.
 •   Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία.
 •  Όχι στον καταστρεπτικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο με την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία καταδικάζουμε. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, εκτός της ανθρωπιστικής βοήθειας.
 •  Να μην λείψει κανένας από το  Συλλαλητήριο   συγκέντρωση  στις 14 Οκτώβρη, ημέρα Παρασκευή, στη Πλατεία 23ης Μάρτη   στις 6μ.μ.

Το υπό ίδρυση Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Κ.Ο ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Π.Α.Σ.Α.Σ ΔΕΗ

Στην σύσκεψη παραβρέθηκε  και μέλος του ΔΣ του Σωματείου των Πολιτικών Συνταξιούχων, πού δεσμεύτηκε να μεταφέρει ενημερώσει το ΔΣ, ώστε  για να πάρει σχετική απόφαση.