Παρασκευή
9
Δεκέμβριος
TOP

Μαθητικός διαγωνισμός «Scripta Manent» στο Δημ. Σχολείο Μεθώνης

Μαθητικός διαγωνισμός σε σχέση με τη χρήση τυφλού συστήματος για δακτυλογραφήσεις σε Η/Υ με το τίτλο “Scripta Manent” θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στο Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των σχολείων της Μεσσηνίας και βασική επιδίωξη είναι να αποτελέσει εκπαιδευτική γέφυρα ανάμεσα στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των νέων τεχνολογιών και ειδικότερα να έρθουν σε επαφή, να γνωρίσουν τα οφέλη και να κατανοήσουν  το «τυφλό σύστημα».

υλοποιείται με την έγκριση και υπό την αιγίδα της Δ/νσης Π.Ε Μεσσηνίας, ενώ χορηγός είναι ο Δήμος Πύλου – Νέστορος. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν κατά τις ώρες 5-7μμ στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης.

Οι μαθητές θα εξεταστούν στην ορθή χρήση του πληκτρολογίου, την ακρίβεια πληκτρολόγησης και στην ταχύτητα. Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα δοθούν έπαθλα στους διαγωνιζόμενους. Υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο Σκριβάνος Γ. Αναστάσιος, Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Εκπ/κός Α/θμιας Εκπ/σης ΠΕ86.