Σάββατο
2
Μάρτιος
TOP

Ακόμη… ψάχνεται το Υπουργείο για την σταφίδα -Άλλα… λόγια από Στύλιο σήμερα -Επικρίσεις από Μαντά που ζήτησε ξεκάθαρες θέσεις (video)

Ακόμη… ψάχνεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το τι θα πράξει για την κατάσταση με την σταφίδα. Παρότι, ο Υπουργός υιοθέτησε τώρα -μετά από 6 μήνες- το αίτημα απόσυρσης των αποθεμάτων, σήμερα ο αρμόδιος Υφυπουργός σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, μίλησε ξανά για «ενίσχυση στον παραγωγό», και, δεν έδωσε καμία δέσμευση για το πως, πότε και με ποιον τρόπο θα εξελιχθεί από εδώ και πέρα η παρέμβαση που επιδιώκει το Υπουργείο, μπροστά στα όλα… αδιέξοδα. Ξεκάθαρες θέσεις και εθνικό πρόγραμμα απόσυρσης των αποθεμάτων, ζήτησε από την πλευρά του ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Περικλής Μαντάς.

Άλλα λόγια… για μια ακόμη φορά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αφού ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος σήμερα στη Βουλή, δεν… ήξερε τι να απαντήσει για την θέση του Υπουργείου -και για το τι τελικά θα κάνει- με την σταφίδα!

Καμία σαφέστατη απάντηση δεν υπήρξε στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς -και που έθεσε τα πράγματα με το όνομά τους- για το πως κινείται το ΥΠΑΑΤ και πότε θα έχουμε αποτέλεσμα.

Ο κ. Μαντάς έφερε ξανά το θέμα στη Βουλή και ζήτησε συγκεκριμένες αναφορές με χρονοδιαγράμματα -για το θέμα της απόσυρσης των αποθεμάτων- και ο κ. Στύλιος του απαντούσε περί άλλων… περί επιστρεπτέων προκαταβολών και περί ενίσχυσης στους παραγωγούς -και μόνο- στην πρωτολογία του, εμμένοντας σε μια θέση πως «το υπουργείο δεν μπορεί να δώσει χρήματα παρά μόνο στους παραγωγούς».

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας αφού του υπενθύμισε με σαφείς αιχμές την… ιστορία των πραγμάτων με τις διαφορετικού τύπου δηλώσεις από τον κ. Λιβανό -που χθες υποχρεώθηκε να αλλάξει αυτή του την στάση- ζήτησε από το Υπουργείο δεσμεύσεις για το τι θα γίνει και πότε θέτοντας τη μόνη ουσιαστική λύση, που είναι «πρόγραμμα απόσυρσης με εθνικούς πόρους αύριο το πρωί…». Ήταν δε χαρακτηριστικές οι αναφορές του πως ο κ. Στύλιος περισσότερο… θόλωσε την εικόνα. Μετά από αυτά και αφού ο κ. Μαντάς του… υπενθύμισε τη θέση που κατέληξε τώρα ο κ. Λιβανός, ο Υφυπουργός έφθασε στο σημείο να καταθέσει στα… πρακτικά και να διαβάσει(!) το δελτίο τύπου του Υπουργείου, που αναφερόταν στη θέση που πήρε ο προϊστάμενός του στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., διαφοροποιώντας την αρχική του θέση.

Δείτε όλα όσα εξελίχθηκαν: