Δευτέρα
24
Ιούνιος
TOP

Αλ. Χαρίτσης: «Αναγκαιότητα η πολιτική αλλαγή -Δεν μπορεί να πληρώνει άλλο η κοινωνία τα… σπασμένα της κυβέρνησης»

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την εσωκομματική του διαδικασία, καθώς οι επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την ερχόμενη Κυριακή, 15 Μαΐου, αποκτούν μεγάλο ενδιαφέρον για το διακύβευμα που αυτές (επιχειρείται) να εμπεριέχουν.

Μια διαδικασία που απευθύνεται σε μέλη και όσους φιλοδοξούν να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επιθυμία του κόμματος είναι να έχει εξωστρεφή χαρακτήρα καθώς όπως είπε ο Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στην τηλεόραση BEST «θέλουμε να αποτελέσει έναυσμα για άνοιγμα στην κοινωνία» τονίζοντας πως το πλέον βασικό «έχει να κάνει με το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής».

Προέβη μάλιστα στην εκτίμηση για μεγάλη συμμετοχή τόσο πανελλαδικά όσο και στην τοπικά καθώς πρόκειται για μια διαδικασία η οποία προσφέρεται ως ευκαιρία στους πολίτες αφενός να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους για τα πεπραγμένα της νυν κυβέρνησης και αφετέρου, με την ψήφο και την συμμετοχή τους, να στείλουν το μήνυμα για πολιτική αλλαγή. Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ υπερτόνισε την ανάγκη της αλλαγής πρωτίστως για την κοινωνία η οποία βιώνει με τρόπο πρωτόγνωρο την κρίση της ακρίβειας «δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο και βλέπουμε μια ολόκληρη κοινωνία να πληρώνει τα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και κάποιοι λίγοι ελάχιστοι, μεγαλοστελέχη και ιδιώτες να πλουτίζουν μέσα από αυτή τη διαδικασία».

Μιλώντας για προβλήματα άνευ προηγουμένου για  μια κοινωνία που εξερχόμενη από μια πολυετή οικονομική κρίση εισήλθε σε μια πανδημική κρίση με πολυάριθμες απώλειες. «Οι συνέπειες που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία είναι πολλαπλάσιες από οποιοδήποτε άλλο πολίτη στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή», γεγονός που όπως είπε οφείλεται στην κυβέρνηση η οποία «αδράνησε εδώ και ένα χρόνο». Μια… «χιονοστιβάδα εξελίξεων σε σχέση με την ακρίβεια» την οποία ως τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει επαναλάβει με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις από την περασμένη άνοιξη. «Ποιά ήταν η απάντηση της κυβέρνησης; Ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ότι η ελληνική οικονομία τρέχει με φοβερούς ρυθμούς ανάπτυξης και όλο αυτό είναι καταστροφολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά μας έλεγε ότι είναι διεθνές το φαινόμενο. Τι να κάνουμε; Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Αλίμονο! Τον Σεπτέμβριο του 2021 στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι με τα μέτρα που πήρε θα αντιμετώπιζε το 80% των αυξήσεων στην ενέργεια. Είδατε που φθάσαμε σήμερα…» δράττοντας της ευκαιρίας να επισημάνει την ανάγκη αναστολής της ρήτρας αναπροσαρμογής ελέω των υπέρογκων αυξήσεων στην ενέργεια. «Είναι τόσο μεγάλη η πίεση που δέχεται ο κόσμος που καταλαβαίνει ότι με αυτό του τύπου την αντιμετώπιση με κάποια επιδόματα -που δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες αυτή τη στιγμή -δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα.»

Όσο για τον έλεγχο των ίδιων των εταιρειών ενέργειας μέσω της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σημείωσε πως πρόκειται για διαδικασίες που έπρεπε να έχουν γίνει πολύ καιρό πριν, πριν φθάσουν οι πολίτες να πληρώσουν ξανά τον λογαριασμό…