Τρίτη
5
Δεκέμβριος
TOP

Αλ. Χαρίτσης: «Επικίνδυνο… για την χώρα να είναι ανεξέλεγκτος ο κ. Μητσοτάκης – Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει να στοιχηθούμε δίπλα και να στηρίξουμε τον Αλ. Τσίπρα» (video)

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, με τα δεδομένα που άφησε πίσω της η πρώτη εκλογική αναμέτρηση να είναι… συγκεκριμένα και με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταβάλλει προσπάθεια να ανατρέψει τους συσχετισμούς που έχουν προκύψει.

“Λάβαμε το μήνυμα και όλο αυτό το διάστημα, επιχειρήσαμε και προσπαθήσαμε να γίνει συζήτηση επί των προγραμματικών θέσεων, πάνω σε κύρια ζητήματα, τι θα γίνει  με την ακρίβεια, την υγεία, την προστασία της πρώτης κατοικίας, τι θα γίνει με το οικονομικό μοντέλο αυτής της χώρας, γιατί βλέπουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα αδιέξοδο” υπογράμμισε, προσκεκλημένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης .

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες, σημειώνοντας ότι “είναι κρίσιμο το αποτέλεσμα της Κυριακής, γιατί αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του, να υπάρχει  ένας ισχυρός αριστερός, προοδευτικός πόλος απέναντι σε μια ΝΔ και σε έναν Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος δεν θέλει απλώς και μόνο να κυβερνήσει, θέλει να είναι παντοδύναμος και ανεξέλεγκτος και αυτό είναι επικίνδυνο για την χώρα και για την δημοκρατία”.

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε, ότι “όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, θα πρέπει να υπάρξει συλλογική αποτίμηση για το τι ακριβώς συνέβη, γατί δεν πήγε καλά,  γιατί φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα και βεβαίως να προχωρήσουμε μπροστά , μαθαίνοντας από τα λάθη μας και αλλάζοντας. Σε αυτή την επόμενη ημέρα πρέπει να είμαστε όλοι μπροστά, με συλλογικότητα και βεβαίως με επίγνωση των δυσκολιών αλλά και με μια προσπάθεια για να στηρίξουμε και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον Αλέξη Τσίπρα σε αυτή την νέα προσπάθεια την οποία θα ξεκινήσει ήδη από την Κυριακή το βράδυ”, με τον κ. Χαρίτση να ξεκαθαρίζει τη δική του στάση πως “…η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει την αρχηγία και την Προεδρία του Αλέξη Τσίπρα και όλοι θα στοιχηθούμε δίπλα του ακριβώς για να τον στηρίξουμε σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια την οποία θα κάνουμε συλλογικά για να μπορέσουμε να αντιστρέψουμε αυτό τον συσχετισμό ο οποίος διαμορφώθηκε και να εκφράσουμε τις ανάγκες της κοινωνίας η οποία περιμένει και έχει απαιτήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο κ. Χαρίτσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, υπογραμμίζοντας ότι ” η πολιτική η οποία ακολουθείται, πρέπει  να διέρχεται από τρεις βασικούς κανόνες , την προστασία των συνόρων, το σεβασμό του διεθνούς δικαίου και τον ανθρωπισμό”, σημειώνοντας ότι “θα πρέπει να αλλάξει η πολιτική για την μετανάστευση, μια πολιτική που θα σέβεται την ανθρώπινη ζωή , με την Ευρώπη επιτέλους να αναλαμβάνει τις ευθύνες της”.