Δευτέρα
22
Ιούλιος
TOP

Αλ. Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών»

Δελτίο Τύπου

«Ο κ. Καραμανλής χτες στη Βουλή με την ομιλία του ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό, εμφανίστηκε αμετανόητος και με έναν κυνισμό που είναι χαρακτηριστικό όλων των υπουργών της κυβέρνησης που έχουν μιλήσει κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας αυτές τις μέρες» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Νέα Αριστερά» και βουλευτής Ν. Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Αθήνα 9.84» και στον δημοσιογράφο Γ. Μελιγγώνη. Και πρόσθεσε: «Ο κ. Καραμανλής ο οποίος κουνούσε το δάχτυλο στους βουλευτές της αντιπολίτευσης λίγες μέρες πριν το δυστύχημα ισχυριζόμενος ότι είναι απαράδεκτο να τίθενται θέματα ασφαλείας, εμφανίζεται τώρα ως τιμητής και ζητάει και αποδεικτικά στοιχεία». «Είναι προκλητικό το γεγονός ότι οι βουλευτές της ΝΔ χειροκρότησαν τον πολιτικό υπεύθυνο αυτής της τραγωδίας. Ο καθένας και η καθεμία αναλαμβάνει τις ευθύνες του» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Ζούμε μέρες αδιανόητης προπαγάνδας και προσπάθειας αντιστροφής της πραγματικότητας, προσπάθειας ουσιαστικά να βγουν ψεύτες όλοι οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι ζητούν να μάθουν την αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη, ζητούν να πληρώσουν οι ένοχοι για το έγκλημα των Τεμπών» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης και υπογράμμισε: «Η συζήτηση που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Βουλή είναι μία συζήτηση πλήρους συσκότισης και παραποίησης της πραγματικότητας. Η κυβέρνηση λειτουργεί με αυταρχισμό, αλαζονεία και με όρους ενός καθεστώτος το οποίο προσπαθεί να συγκαλύψει τις ενοχές του».

«Όπως φάνηκε ήδη και κατά την διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής είναι σαφής η προσπάθεια της κυβέρνησης να πληρώσουν κάποιοι χαμηλόβαθμοι αλλά να μην υπάρξει απόδοση ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα, όπως ο κ. Καραμανλής, αλλά και να μην αναλάβει την πολιτική ευθύνη ποτέ ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης για το έγκλημα των Τεμπών και της συγκάλυψης αυτού του τραγικού δυστυχήματος» σημείωσε ο Πρόεδρος της Νέας Αριστεράς.

«Δεν υπήρξαν ζυμώσεις ή διαβουλεύσεις σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας όπως ισχυρίζονται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ» ξεκαθάρισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Όταν στις 6 Μαρτίου καταθέσαμε ως Νέα Αριστερά την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονταν πως πρόκειται για «κοκορομαχίες» και ότι η πρόταση αυτή θα συσπείρωνε την κυβέρνηση και ότι αποπροσανατολίζει» υπενθύμισε και συνέχισε: «Αλλά και μετά την αποκάλυψη για την παραποίηση του ηχητικού της συνομιλίας μεταξύ σταθμάρχη -μηχανοδηγού για τα Τέμπη, πέρασε ένα ολόκληρο 24ωρο για να αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν θα συναινέσει στην πρόταση  δυσπιστίας ή όχι». «Καμία προσυνεννόηση ή διαβούλευση δεν υπήρξε» επανέλαβε. «Εμείς από την πρώτη στιγμή ήμασταν απολύτως ξεκάθαροι ότι θα στηρίξουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αφορά ώστε να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Δεν κατανοώ γιατί για μία ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να αποπροσανατολίσει την συζήτηση και να βγάλει την κυβέρνηση από την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, του απολογούμενου για το έγκλημα των Τεμπών» συνέχισε.

«Ως Νέα Αριστερά από την πρώτη στιγμή, και μετά και την αποκάλυψη για το παραποιημένο ηχητικό της συνομιλίας μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγού, είπαμε ότι η κυβέρνηση προσβάλει την ελληνική κοινωνία, προσβάλλει την δημοκρατία και πρέπει να φύγει. Και για αυτό στηρίξαμε και την πρόταση δυσπιστίας. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να σηκωθεί το πέπλο της συγκάλυψης» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Έχουμε πει εξαρχής ότι πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής ώστε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες. Ο κ. Βορίδης δεν απάντησε ποτέ στο ερώτημα που του έθεσα την προηγούμενη εβδομάδα κατά την συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής αν θα στηρίξουν νέα πρόταση για σύσταση Προανακριτικής, εφόσον η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θέλει να μην  υπάρχουν σκιές, να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθούν ευθύνες» υπενθύμισε.

«Κατά την χτεσινή πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση της Νέας Αριστεράς στόχος μας ήταν να ξεφύγουμε από μια λογική άγονης μικροκομματικής αντιπαράθεσης και να δώσουμε τον λόγο στους ίδιους τους πρωταγωνιστές, στα θύματα υποθέσεων συγκάλυψης και κρατικής αυθαιρεσίας, υποθέσεων καταπάτησης δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.  Ήταν μία εκδήλωση η οποία έδωσε φωνή στην κοινωνία. Φιλοδοξούμε η Νέα Αριστερά να είναι η φωνή της κοινωνίας» κατέληξε.

 

Ακούστε την συνέντευξη εδώ