Παρασκευή
24
Μάιος
TOP

Αλ. Χαρίτσης (Νέα Αριστερά): «Η πολιτική κουβέντα πρέπει να γίνει με πολιτικούς όρους και όχι με όρους reality και ποδοσφαιρικών μεταγραφών»

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε δηλώσει ως Νέα Αριστερά ότι πρέπει να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και για να γίνει αυτό πρέπει να διαμορφωθεί ένα μέτωπο των δυνάμεων της αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων με σοβαρούς προγραμματικούς όρους» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. Νέα Αριστερά και βουλευτής Ν. Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον τ/στ «OPEN TV» και στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη, Μανώλη Αναγνωστάκη και Γιάννη Κολοκυθά. Και πρόσθεσε: «Είναι ζήτημα κοινωνικής ανάγκης. Η ίδια η κοινωνία δηλώνει ότι χρειάζεται μια σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση και μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για την χώρα».

«Αυτή τη στιγμή έχουμε τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που αφενός η μία κάνει πολιτική με όρους life style και τηλεοπτικού reality και η άλλη κάνει πολιτική ποδοσφαιρικών μεταγραφών. Δεν μπορεί τη μία μέρα ο κ. Ανδρουλάκης -και σωστά- να πηγαίνει στον κ. Ράμμο και στην ΑΔΑΕ για να ενημερωθεί ως θύμα του σκανδάλου των υποκλοπών και την επόμενη μέρα να ανακοινώνει ως υποψήφιο τον κ. Ζαγοράκη. Έναν από τους 17 ευρωβουλευτές της ΝΔ που είχαν καταθέσει στο Ευρωκοινοβούλιο το αντι – ψήφισμα το οποίο έλεγε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κράτους δικαίου στην Ελλάδα και ότι πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει ζήτημα αξιοπιστίας εδώ;».

«Είναι δυνατόν να ξαναγυρνάμε στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’50; Έτσι θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της βίας στα σχολεία, με τιμωρητική λογική και τις πενθήμερες αποβολές που προσπαθεί να επαναφέρει το υπουργείο Παιδείας; Αυτή είναι η σύγχρονη αντίληψη για το πώς αντιμετωπίζουμε τα φαινόμενα βίας;» διερωτήθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού.

Ως προς το θέμα των Τεμπών διερωτήθηκε: «Θα παρέμβει εισαγγελέας, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Τερεζάκη, του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, ο οποίος ουσιαστικά ομολογεί ότι ήταν παραποιημένα τα ηχητικά σχετικά με το δυστύχημα των Τεμπών;».

«Επισκέφτηκα το μηχανοστάσιο της Hellenic Train και συζήτησα με τους μηχανοδηγούς. Η κατάσταση στον ελληνικό σιδηρόδρομο σήμερα, ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών, είναι δραματική» σημείωσε ο Αλ. Χαρίτσης και επανέλαβε: «Το μείζον είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να κάνει η δικαιοσύνη την δουλειά της. Και για να γίνει αυτό πρέπει να συγκροτηθεί Προανακριτική Επιτροπή η οποία θα αποφασίσει αν θα παραπέμψει τον κ. Καραμανλή στην δικαιοσύνη».

Παρακολουθήστε την συνέντευξη εδώ: