Δευτέρα
5
Ιούνιος
TOP

Γ. Κατρούγκαλος στο BEST: «Η κυβέρνηση εμφανίζεσαι παντού ως πιστή, δεδομένη και υπάκουη» (video)

Κόκκινο… χτυπά η πολιτική κόντρα η οποία μέρα με την ημέρα οξύνεται, με χαρακτηριστικά όσα σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στο φόντο της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας, η οποία άναψε… τα αίματα στη συζήτηση στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση παρέλειψε από τη συμφωνία αυτή, ένα άρθρο που είχε βάλει ο πατέρας Μητσοτάκης και προέβλεπε πως αν οι Αμερικανοί εφαρμόζουν κατά τρόπο πλημμελή τη συμφωνία, είχε δικαίωμα η Ελλάδα να ζητήσει διαβουλεύσεις κι έτσι αυτή, να αποκατασταθεί», δήλωσε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Εξωτερικών, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος τονίζοντας πως δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας.

«Όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης οι Αμερικανοί ένα πράγμα ζητούσαν από τους πρωθυπουργούς. Να μείνουν οι βάσεις επ’ αόριστον στη χώρα, να μην υπάρχει δηλαδή μια διαδικασία διαπραγμάτευσης ώστε να ανανεώνεται η παρουσία τους κάθε χρόνο, όπως είχε συμφωνήσει ακόμη και ο πατέρας Μητσοτάκης το 90΄! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους έδωσε ότι κανείς. Μια συμφωνία που θα διαρκέσει αρχικά 5 χρόνια και μετά επ’ αόριστον», συμπλήρωσε ο κ. Κατρούγκαλος, δίνοντας και μια άλλη διάσταση στο θέμα.

«Αυτό έγινε χωρίς να κερδίσουμε κάτι αλλά και με μια τάση οι Αμερικανοί να υποχωρούν ακόμη και σε θέσεις υποστηρικτικές που είχαν απέναντί μας στο παρελθόν», τόνισε δίνοντας ως παραδείγματα τη στάση σε σχέση με τον EasteMed και φυσικά, αυτό το τελευταίο που αφορά στον εκσυγχρονισμό των F-16 της Τουρκίας.

«Όταν εμφανίζεσαι παντού ως πιστός, δεδομένος και υπάκουος, λογικό είναι η αντιμετώπιση να είναι διαφορετική από αυτή όταν εμφανίζεσαι ως ισότιμος εταίρος και διεκδικείς αμοιβαιότητα στη σχέση», είπε με νόημα ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρθηκε και στις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις, με κυρίαρχες εκείνες της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις τους.