Σάββατο
24
Φεβρουάριος
TOP

Αλ. Χαρίτσης στο Αction24: «Δουλειά της νέας Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας είναι να πείσουμε την κοινωνία ότι υπάρχει εναλλακτικό προοδευτικό και αριστερό σχέδιο»

 «Έχουμε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας τις επόμενες ημέρες. Είμαστε ένας φορέας της αριστεράς, που λειτουργώντας συλλογικά, φιλοδοξούμε να εκφράσουμε και να καλύψουμε ένα μεγάλο πολιτικό κενό που υπάρχει στον προοδευτικό χώρο» δήλωσε ο βουλευτής Ν. Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον τ/στ «ACTION 24» και στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού. Και πρόσθεσε: «Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη να εκφραστεί ένα εναλλακτικό προοδευτικό αριστερό σχέδιο για το μέλλον της και αυτό δεν μπορούσε να το κάνει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ. Το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουμε το δικό μας σχέδιο, με ξεκάθαρη ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα, ώστε να πείσουμε τους πολίτες, οι οποίοι νιώθουν ότι δεν εκφράζονται από τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις, ότι υπάρχει εναλλακτική στο μονόδρομο που χαράσσει η αντικοινωνική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

«Είναι κρίσιμο να συνενώσουμε δυνάμεις και με άλλους, ώστε να καλύψουμε όλο το φάσμα από την ανανεωτική ριζοσπαστική αριστερά μέχρι την αριστερή σοσιαλδημοκρατία και την πολιτική οικολογία» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης και ξεκαθάρισε: «Στόχος μας είναι να παρέμβουμε αποφασιστικά και με πρωταγωνιστικούς όρους στα πολιτικά πράγματα της χώρας ως η αριστερά και της κοινωνικής διεκδίκησης αλλά και εν δυνάμει της διακυβέρνησης της χώρας» τόνισε.

«Δεν θα υποπέσουμε στο λάθος να κάνουμε αντιπολίτευση στον κ. Μητσοτάκη με συνθήματα. Απέναντι στο πανίσχυρο σύστημα εξουσίας της Δεξιάς που επιχειρεί να λειτουργήσει με όρους μονοκρατορίας, χρειάζεται από την πλευρά μας προγραμματική και μαχητική αντιπολίτευση σε επαφή με την κοινωνία. Αλλά και απέναντι στο συντηρητικό ρεύμα που κυριαρχεί σε όλη την Ευρώπη έχουμε την ευθύνη να δώσουμε την ιδεολογική μάχη για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας, για τα ζητήματα της οικονομίας, της θωράκισης της κοινωνίας απέναντι στις φυσικές καταστροφές και της κλιματικής αλλαγής, των δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και υπεράσπισης των δημοκρατικών θεσμών, για το μεταναστευτικό» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Η εποχή μας απαιτεί ριζοσπαστικές τομές. Αν δεν αλλάξουμε πάρα πολλά πράγματα με ένα σχέδιο με σαφές πολιτικό περιεχόμενο δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα προοδευτικό μέλλον» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Παρακολουθήστε  την συνέντευξη εδώ: