Ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς η αυξημένη κατανάλωσή τους, εκτός από τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλεί, είναι και μία από τις βασικές αιτίες για να απογειωθεί η ζυγαριά.

Τίθεται λοιπόν το βασικό ερώτημα «τι και πόσο μπορούμε να πιούμε στις γιορτές;».

Αυτό που κατ’ αρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι το αλκοόλ έχει θερμίδες, και μάλιστα πολλές

Ανεξάρτητα από το χρώμα του ποτού, ένα γραμμάριο αλκοόλ θα μας δώσει επτά θερμίδες.

Αυτές φυσικά δεν είναι πάντα ίδιες για όλα τα ποτά καθώς εξαρτώνται από τους αλκοολικούς βαθμούς του καθενός. Έτσι, υπάρχουν ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, όπως η μπίρα, που μπορεί να κυμαίνεται από 0 μέχρι 12% (σε πολύ δυνατές μπίρες), και το κρασί, με περίπου 12%, και ποτά με πιο υψηλή περιεκτικότητα, όπως το ουίσκι και η βότκα με πάνω από 40%. Κατά συνέπεια, η σύσταση των διατροφολόγων είναι να επιλέγουμε ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, όπως το κρασί.

Διαβάστε την συνέχεια στο in.gr