Δευτέρα
22
Απρίλιος
TOP

Αλλάζουν όλα στις πινακίδες των αυτοκινήτων -Πώς θα είναι οι νέες

Νέα εποχή έρχεται στις παραδοσιακές πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες έχουν ξεκινήσει ήδη να αντικαθίστανται στην Καλιφόρνια από digital οθόνες, ανοίγοντας το δρόμο για υιοθέτησή τους και στην Ευρώπη.

Η πολιτεία της Καλιφόρνια στις Η.Π.Α. δίνει εδώ και κάποιο διάστημα τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές μεταλλικές πινακίδες κυκλοφορίας με τάμπλετ που απεικονίζουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, βάζοντας τις πινακίδες κυκλοφορίας σε μια νέα ψηφιακή εποχή.

Σημειώνεται ότι το πρώτο βήμα για τη χρήση των «ηλεκτρονικών πινακίδων» στην Καλιφόρνια είχε γίνει το 2013, με την χρήση τους να επιτρέπεται το 2018, αλλά σε περιορισμένο αριθμό οχημάτων.

Ειδικότερα, μέχρι σήμερα ο αριθμός των οχημάτων που χρησιμοποιούσαν ψηφιακές πινακίδες περιοριζόταν σε μόλις 0,5% (περίπου 175.000 οχήματα) εκ του συνόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων.

digital pinakides

Πρόσφατα, ωστόσο, εγκρίθηκε νομοσχέδιο το οποίο επιτρέπει τη χρήση των ψηφιακών πινακίδων σε όλα τα οχήματα που έχουν ταξινομηθεί στην Καλιφόρνια, ο αριθμός των οποίων υπολογίζεται στα 40 εκατομμύρια.

«Είναι γνωστό ότι οι κάτοικοι της Καλιφόρνια είναι από τους πρώτους που “αγκαλιάζουν” τις αναδυόμενες καινοτόμες τεχνολογίες. Χαιρετίζουμε όλες τις νέες ευκαιρίες που μας επιτρέπουν να αυτοματοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς της ζωής μας», δήλωσε ο Neville Boston, συνιδρυτής της εταιρείας Reviver η οποία κατασκευάζει τις συγκεκριμένες hi-tech πινακίδες.

Υπό την ονομασία “RPlate”, οι νέας γενιάς πινακίδες είναι πολλά περισσότερα από μια ψηφιακή «πλάκα». Όπως αναφέρει η Reviver, τα νέα προϊόντα, τα οποία αντικαθιστούν τις παραδοσιακές πινακίδες, διευρύνουν την γκάμα δυνατότητων που προσφέρουν στους ιδιοκτήτες των οχημάτων.

digital pinakides

Ειδικότερα, μέσω σχετικής εφαρμογής (app) στο smartphone ο οι ιδιοκτήτες έχουν πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες -μεταξύ άλλων – για την τοποθεσία του οχήματος, τον αριθμό πλαισίου του (VIN) αλλά και σε υπηρεσίες που σχετίζονται με την προστασία του οχήματος, όπως είναι η δυνατότητα αναφοράς πως το όχημα κλάπηκε.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις digital πινακίδας, οι οποίες προσφέρονται με συνδρομητικά πρόγραμματα. Η πρώτη λειτουργεί με μπαταρία που αντικαθίσταται ανά 5 χρόνια και η μηνιαία συνδρομή ανέρχεται σε 19,95 δολάρια, ενώ το δεύτερο συνδρομητικό πρόγραμμα κοστίζει 24,95 ευρώ και αφορά σε ενσύρματη πινακίδα που προσώρας προσφέρεται αποκλειστικά σε εμπορικές επιχειρήσεις.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πώς γίνεται η αντικατάσταση της παραδοσιακής πινακίδας με digital

ΠΗΓΗ carandmotor.gr