Δευτέρα
26
Φεβρουάριος
TOP

Αλλάζουν τα δεδομένα στις προσλήψεις – «Πράσινες» θέσεις εργασίας προσφέρουν 7 στους 10 εργοδότες

Εργαζόμενοι, καταναλωτές και κυβερνήσεις ζητούν από τις εταιρείες να είναι πιο ανοιχτές σχετικά με τα σχέδιά τους για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών, κοινωνικών και ζητημάτων διακυβέρνησης, από την υπερθέρμανση του πλανήτη και τη ρύπανση έως τις διακρίσεις και την καταναγκαστική εργασία.

Έτσι η ζήτηση των «πράσινων» θέσεων εργασίας και δεξιοτήτων αρχίζει να εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, καθώς το 70% των εργοδοτών παγκοσμίως (68% των Ελλήνων εργοδοτών) αναφέρουν ήδη ότι προσλαμβάνουν ή σχεδιάζουν ενεργά να προχωρήσουν σε προσλήψεις τέτοιων ρόλων, σύμφωνα με την έρευνα του ομίλου ManpowerGroup για τις Προοπτικές Απασχόλησης του 3ου τριμήνου του 2023.

Mέσα σε όλο το φάσμα των κλάδων, που παρατηρείται μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την κάλυψη «πράσινων» θέσεων εργασίας η Ελλάδα ακολουθεί κατά πόδας τις παγκόσμιες εξελίξεις.

Ωστόσο, παρά την υψηλή ζήτηση, το 94% των επιχειρήσεων αναγνωρίζει την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού για την επίτευξη των ESG στόχων τους.

«Η πράσινη μετάβαση είναι αποτέλεσμα της ύπαρξης εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού. Γι’ αυτό, στην Εβδομάδα Κλίματος, παροτρύναμε τις εταιρείες να δώσουν προτεραιότητα στους ανθρώπους τους καθώς παραμένουν πιστοί στους πράσινους στόχους τους», δήλωσε η Ruth Harper, ManpowerGroup Chief Sustainability Officer.

«Τα νέα δεδομένα μας αποκαλύπτουν πολλούς ρόλους, από τον κλάδο των Logistics μέχρι την Μόδα, που επηρεάζονται από αυτή την πράσινη μετάβαση. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για τους εργοδότες να επανεξετάσουν τον τρόπο που προσλαμβάνουν, εκπαιδεύουν, διακρατούν τα πράσινα ταλέντα με στόχο να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Τομείς και ρόλοι του ESG

Περιβάλλον: Περιβάλλον, Υγεία & Ασφάλεια, Εταιρική Βιωσιμότητα, Διαχείριση Οικοσυστήματος & Βιοποικιλότητας, Ανακύκλωση & Διαχείριση Απορριμμάτων, Παραγωγή & Συντήρηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Κοινωνία: Υγεία & Ευεξία, Ανάπτυξη Ταλέντων & Ηγεσίας, Διαφορετικότητα & Συμπερίληψη, Σχεδιασμός Ανθρώπινου Δυναμικού, Απόκτηση και Πρόσληψη Ταλέντων

Διακυβέρνηση: Δεοντολογία & Συμμόρφωση, Κυβερνοασφάλεια, Απόρρητο & Προστασία Δεδομένων, Κυβέρνηση & Δημόσιες Υποθέσεις, Διαχείριση Επιχειρηματικού Κινδύνου.