Κυριακή
14
Αύγουστος
TOP

Αλλοδαπός με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα συνελήφθη σε ιστιοφόρο σκάφος που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Μεσσηνιακού κόλπου

Με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα συνελήφθη αλλοδαπός που επέβαινε σε ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Πολωνίας το οποίο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Μεσσηνιακού κόλπου.

Το σκάφος έπλεε σε απόσταση ενός ν.μ. από το λιμένα Καλαμάτα και σε έλεγχο που έγινε  από τους άνδρες του λιμενικού διαπιστώθηκε η έλλειψη των απαραίτητων νόμιμων εγγράφων του ενός εκ των δυο επιβαινόντων στο ιστιοφόρο. Συνελήφθη επίσης ο κυβερνήτης και ιδιοκτήτης του εν σκάφους για παράνομα μεταφορά αλλοδαπού.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

  1. Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και μετά από συντονισμένη επιχείρηση από πλήρωμα σκάφους ΠΛΣ143 και κλιμακίου γραφείου ασφαλείας Υπηρεσίας μας , την 30-06-2022 πρωινές ώρες εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Μεσσηνιακού κόλπου  ιστιοφόρο σκάφος σημαίας  Πολωνίας  με επιβαίνοντες δυο (02) αλλοδαπούς  , οι οποίοι συνελήφθησαν .
  2. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από το περιπολικό μας σκάφος σε Ι/Φ σκάφος που έπλεε σε απόσταση ενός ν.μ. από το λιμένα Καλαμάτας, διαπιστώθηκε ότι ο ένας επιβαίνοντας κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του για παράβαση του Ν. 3386/2005 και του άρθρου 216 Π.Κ. Στη συνέχεια, ο έτερος επιβαίνοντας, που ήταν κυβερνήτης και ιδιοκτήτης του εν λόγω Ι/Φ σκάφους, συνελήφθη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού κατά παράβαση του Ν. 3386/2005 και του Ν. 4251/2014.
  3. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.