Παρασκευή
19
Αύγουστος
TOP

Απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τροφίμων & Ποτών – Κινητοποίηση και στην Καλαμάτα

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα και στην Καλαμάτα στο πλαίσιο της πανελλαδικής Απεργίας που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Τροφίμων & Ποτών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Σήμερα 30/6 πραγματοποιήθηκε και στην Μεσσηνία η απεργία που έχει κυρήξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Τροφίμων Ποτών
Μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Μεσσηνίας  από το πρωί περιόδευσαν σε εργοστάσια Τροφίμων ενημερώνοντας τους συναδέλφους για την απεργία και αιτήματα τους. 
Οι εργαζόμενοι του κλάδου ανάμεσα στα υπόλοιπα απαιτούν:
  1. Την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή
  2. Εθνική ΓΣΣΕ 825€ κατώτερο μισθό ως βάση διαπραγμάτευσης για αυξήσεις 
  3. Γενική μείωση του χρόνου εργασίας σε 7ωρο – 5μερο – 35ωρο
  4. Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, μείωση δημοτικών τελών. Μείωση τιμής σε ρεύμα, φυσικό αέριο, κατάργηση φόρων στα καύσιμα και ενέργεια
Στις Στις 10πμ ανάρτησαν πανό έξω από το ΕΚ Καλαμάτας ενημερώνοντας με εξόρμηση το λαό της πόλης για την Απεργία. Εκεί η Χρύσα Καραντούσα, Πρόεδρος του Συνδικάτου έδωσε συνέντευξη τύπου, στην οποία ανέφερε:
“…Η υπογραφή της κλαδικής σύμβασης για μας είναι μια ανάσα. Αφορά τον τρόπο που θα δουλεύουμε, τους όρους και τις συνθήκες. Βάζει εμπόδια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στα ξεχειλωμένα ωράρια. Ανοίγει δρόμο για την εφαρμογή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στον κλάδο των Τροφίμων Ποτών στην Μεσσηνία να συστρατευτούν στην μάχη. Να έρθουν σε επαφή με το Συνδικάτο! Είμαστε οι πολλοί, αυτοί που παράγουν, αυτοί που δουλεύουμε ακούραστα για να προσφέρουμε στα παιδιά μας και όχι για να κάνουμε καταθέσεις στην Ελβετία, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα το κάνουμε νόμο!…”

Στην συνέχεια κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην Θεατρική παράσταση “Η φράουλα” από τους Τριο Λούμπεν που διοοργανώνουν Σωματεία της Καλαμάτας την Τρίτη 5 Ιούλη στις 21.00 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού σχολείου.”