Κυριακή
3
Μάρτιος
TOP

Αναγέννηση Άνω Μεσσηνίας: «Μεταδημοτεύσεις: αλλοίωση του εκλογικού Σώματος»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ – Mέρος Ζ’

ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ. «Μεταδημοτεύσεις: αλλοίωση του εκλογικού Σώματος»

Μετά από πολλά χρόνια γινόμαστε μάρτυρες της αναβίωσης μίας εξαιρετικά αποκρουστικής παλαιοκομματικής πρακτικής, της αλλοίωσης του εκλογικού σώματος και συνεπώς του εκλογικού αποτελέσματος μέσω παράνομων μεταδημοτεύσεων.

Εξετάζοντας με προσοχή τους εκλογικούς καταλόγους κάθε χωριού του Δήμου Οιχαλίας, βρεθήκαμε προ δυσάρεστης έκπληξης για ακόμα μία φορά.

Κάποιοι, γνωστοί σε όλους μας πλέον, εμπνεύστηκαν, ενορχήστρωσαν και εκτέλεσαν ένα σχέδιο στοχευμένων μεταδημοτεύσεων σε συγκεκριμένα χωριά.

Κάποιοι άλλοι, επίσης γνωστοί, ενέκριναν με τη σφραγίδα της Δημόσιας Υπηρεσίας που υπηρετούν, τους ελλιπείς φακέλους των μεταδημοτεύσεων καθιστώντας τους, νομιμοφανείς.

 

Γιατί υποστηρίζουμε με βεβαιότητα ότι είναι παράνομες;

Γιατί εξετάζοντας κάθε περίπτωση προσεκτικά με τους τοπικούς παράγοντες σε κάθε χωριό, διαπιστώσαμε ότι περισσότερα από 100 άτομα που μεταδημότευσαν σε συγκεκριμένα χωριά του Δήμου Οιχαλίας, ουδεμία σχέση έχουν με τα χωριά αυτά ώστε να πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος: ΚΑΤΑΓΩΓΗ ή ΔΙΕΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ.

Μιλάμε για ανθρώπους που γεννήθηκαν αλλού οι ίδιοι και οι γονείς τους, κατοικούν αλλού, αλλά τώρα θα ψηφίσουν στον Δήμο Οιχαλίας.

Θα δώσουμε ένα παράδειγμα:

Μόνιμη υπάλληλος του Δήμου Οιχαλίας που κατοικεί στην Καλαμάτα με την οικογένειά της, προσφάτως μαγεύτηκε από την ομορφιά της Ηλέκτρας της Δ.Ε. Ανδανίας, όπου και φέρεται να κατοικεί μόνιμα τα τελευταία δύο χρόνια. Στα χαρτιά βέβαια, γιατί στην πραγματικότητα εξακολουθεί να κατοικεί στην Καλαμάτα.

Δυστυχώς, οι εισαγγελικές αρχές στις οποίες προσφύγαμε έγκαιρα και νόμιμα ώστε να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας, δε μας επέτρεψαν να εξετάσουμε τους φακέλους των παράνομων μεταδημοτεύσεων ώστε να μάθουμε που φιλοξενείται η συμπαθής κυρία τα τελευταία δύο χρόνια!

Δεν μας επέτρεψαν να διαπιστώσουμε ποιος «Καλός Σαμαρείτης» φιλοξενεί 33 αλεξιπτωτιστές στο χωριό Οιχαλία, πού φιλοξενούνται 24 άτομα στο Μελιγαλά κ.α.

Καλούμε τους κατοίκους του Μελιγαλά, της Οιχαλίας, του Λουτρού, του Φίλια να ακυρώσουν στην κάλπη της 8ης Οκτωβρίου όλες αυτές τις παράνομες μεθοδεύσεις ώστε σε κάθε χωριό να αποφασίσουν οι ντόπιοι και όχι οι «φιλοξενούμενοι» για τον Πρόεδρο και τα Τοπικά Συμβούλια.

Για τυχόν παρατυπίες που θα διαπιστωθούν στη διαδικασία έγκρισης των εν λόγω μεταδημοτεύσεων, οι οποίες οδηγούν σε αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, θα επιληφθούν οι αρμόδιες αρχές.